СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Премиерът инспектира строежа на АМ "Хемус" край Ябланица
 Facebook

Премиерът инспектира строежа на АМ "Хемус" край Ябланица17.05.2019 / 12:50 - CityBuild.bg

Очакванията са магистралата да бъде завършена най-късно през 2023 г.

 

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Боаза и пътя Велико Търново - Русе. Той каза, че работата на обекта е денонощна, а за летния сезон с изграждането си тази отсечка ще спестява половин час в трафика. През април беше направена първа копка на новия етап от трасето от 134 км, разделено на 6 участъка.

 

 

 

 

 

Очакванията са магистралата да бъде завършена най-късно през 2023 г. Зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков дори прогнозира, че това може да стане и през 2022 г. Премиерът обясни, че намаляването на срока за изграждането на "Хемус" се дължи на приетите на второ четене в парламента промени в Закона за държавната собственост. Те предвиждат при процедурата за бързо отчуждаване на частни имоти съдът да може в закрито заседание да допуска предварително отчуждаване в седемдневен срок от искането на отчуждаващия орган, ако се налага да се защитят особено важни държавни и или обществени интереси.

 

Бойко Борисов добави, че каквото и да отсъди съдът, правителството ще плати обезщетението за земята, за да не спират строителните дейности. Премиерът изрази надежда президентът Румен Радев да не наложи вето на промените в закона. По думите му октомври или ноември 2020 г. аутобанът вече ще стига близо до Севлиево. А Нанков добави, че очаква в следващите два месеца всички земи от 56-километровата отсечка до Севлиево да бъдат отчуждени и вече да не се работи на етапи.

 

 
още от Новини

още от Страната