СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Премиерът прие оставката на министъра на земеделието
 Facebook

Премиерът прие оставката на министъра на земеделието14.05.2019 / 18:00 - CityBuild.bg

Името на Румен Порожанов бе замесено и по аферите с къщите за гости.

 

В мотивите за решението си той посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. "Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно", заяви Порожанов. По думите му в сектора има много проблеми и със сигурност не всички са решени, но той уверяват, че за всеки е направен опит за намиране на балансирано и справедливо решение. Порожанов отбелязва, че резултатите за развитието на земеделския отрасъл ясно показват възходящата тенденция, такава се отчита и по отношение на износа на селскостопански стоки. Той подчертава, че по време на европредседателството активно е била поставна темата за борбата срещу двойните стандарти при храните.

 

 

Припомняме, че министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов беше разпитан в качеството си на бивш ръководител на ДФ "Земеделие" в рамките на разследването за източване на европейски пари по програмата "Млад фермер". Разследването се води във връзка с обвиненията срещу алкохолния бос Миню Стайков. Според обвинението той е използвал като поставени лица децата на свои служители, които са спечелили субсидии за милиони левове.

 

Името на Порожанов като ръководител на Държавния фонд бе замесено и по аферите с къщите за гости - по този сюжет също тече проверка, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров. На този етап няма информация за разпитани, а привлечени като обвиняеми са подалият оставка зам.-министър Александър Манолев и поставеното му лице Ана Димитрова.

 

 
още от Новини

още от Страната