СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Преобразяват парка в ловешкото село Лисец
 Facebook

Преобразяват парка в ловешкото село Лисец03.08.2020 / 13:29 - CityBuild.bg

Основната цел е почистване, засаждане на цветя, храсти и дървета и създаване на място за спорт и отдих.

 

Паркът в село Лисец ще бъде преобразен с проект по ПУДООС, наречен „Хората от всички възрасти с любов към природата". Теренът се намира в центъра на селото в до кметството и читалище „Светлина" и е с площ от 1 375 кв. м. Общата стойност на проекта е 9 894 лв.

 

 

Паркът е ограден с ограда от телена мрежа с дължина 150 м, която  е силно компрометирана, затова се предвижда подмяната й. Предвидено е почистване от изсъхнали клони, битови отпадъци и засаждане на различни видове растителност. Тротоарните плочки по алеите ще бъдат пренаредени върху изравнен терен. Предвижда се поставяне на четири пейки и три кошчета за отпадъци. 

 

Зоната за отдих ще се обособи в западната част на парка. Тя ще бъде оградена с ограда от метален профил и дъски с височина около 60 см. В нея се предвижда поставяне на пързалка, клатушка и пясъчник, а пространството около него ще бъде застлано с иглолистен чипс.

 

Между пързалката и клатушката ще се постави кръгла маса с пейки и кошче за отпадъци. Предвидено е поставянето и на допълнителен пясъчник за игра на деца до 3 годишна възраст. Жителите на село Лисец с доброволен труд  ще изградят постаменти, върху които ще бъдат монтирани съоръженията. 

 

Зона за спорт ще има в източната част на парка, като в нея се предвижда да бъдат монтирани  маса за тенис на открито, многофункционален комбиниран фитнес уред и маса за шах в комплект с 4 пейки. 

 

 

С доброволен труд на жителите ще подготвят площадката, като съществуващите дървесни видове ще бъдат запазени, подрязани и оформени. По график всичко трябва да свърши в края на септември.

 

 
още от Новини

още от Страната