СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Презентации от София, Виена, Гьотеборг и Амстердам в SOFIA’s PLACE на Webit
 Facebook

Презентации от София, Виена, Гьотеборг и Амстердам в SOFIA’s PLACE на Webit13.05.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Фонд за устойчиви градове ще представи възможностите за насърчаване на устойчивия растеж чрез проекти за градско развитие.

 

Над 20 лектора, 13 презентации, столични организации и общински програми в подкрепа на местния бизнес, успешни истории от предприемачи и чуждестранни партньори от Виена, Гьотеборг и Амстердам ще бъдат част от двудневната програма в изложбеното пространство на София на 14 и 15 май в рамките на Webit.Festival Europe 2019.

 

Обединени от мисията да развиваме потенциала на столицата, домакини в зоната SOFIA's PLACE тази година са Столичната община, Столичната агенция за инвестиции (Invest Sofia), Асоциацията за развитие на София (АРС), ОП „Туризъм", Зелена София, Общинският гаранционен фонд за малки и средни предприятия (ОГФМСП) и Центърът за градска мобилност (ЦГМ).

 

Двудневната програма на SOFIA's PLACE ще бъде на английски език и ще включва представяне на проекти и презентации, обединени в две теми. 

 

Първият ден ще е посветен на темата "Градско развитие и международни партньорства". Предстоят презентации на партньорите ни от Vienna Business Agency, Бизнес регион Гьотеборг и The Next Web (TNW X) Амстердам. Те ще споделят своя опит и ще представят инициативи за насърчаване на иновациите и предприемачеството, както и възможности за партньорства с компании от София. С презентации ще се включат Фондът за устойчиви градове и Европейският инвестиционен фонд.

 

Гостите на SOFIA's PLACE ще могат да научат повече за някои от интелигентните градски проекти, които се развиват в София. Те също така ще могат да се запознаят с две интересни инициативи, подкрепяни от Столичната община: да тестват компютърни игри, разработени по време на  първото издание на Hack&Design Challenge,  както и да се запознаят с победителите от Дататон 2019, централна тема на който е качеството на въздуха в София.

 

През двата дни Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ще запознава местните и чуждестранни гости с развитието на градския транспорт в София. Ще бъде представен раработещ нов електронен спиркознак, до който ще има мобилно бюро за активиране и зареждане на превозни карти.

 

Екипът на образователен център „Технократи" ще демонстрира малка водородна кола, ще обясни механизма зад работата на горивните клетки и ще покаже процеса на добиване на водород в реално време.

 

Програма - тук.

 

 
още от Новини

още от София