СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Придвижват проекта за комплекс зад "Гранд хотел България" в София
 Facebook

Придвижват проекта за комплекс зад "Гранд хотел България" в София22.03.2019 / 17:20 - CityBuild.bg

Намеренията са той да включва хотел, ресторант, сладкарница и концертна зала „България“.

 

Главният архитект на Столична община е одобрил Работен устройствен план (РУП) за комплекса на ъгъла на ул. „Аксаков" и „Дякон Игнатий" и отляво на концертна зала "България". Новaта част ще се изравни по височина с нея, а едноетажната сграда на ъгъла ще бъде надстроена с 4 етажа. Фасадата й ще бъде запазена. Отзад са предвидени и нови подземни гаражи на две нива.

 

 

Плановете на "Софсток инвест" са да възстанови всички публични помещения - лоби, сладкарница, ресторант, бирхале, официални зали и входове към концертната зала "България". Хотелската част, която заема пет етажа с 79 стаи, ще бъде преустроена. Стаите ще се разширят, последните два административни етажа ще се превърнат в места за настаняване, а в новата част откъм "Аксаков" също ще има апартаменти - за дългосрочно настаняване.

 

 

Работният устройствен план (РУП) задава само силуетите и височината на планираното строителство. Следват виза и строителното разрешително. Едва след внасянето им ще се разбере какво предвиждат плановете за преустройство в детайли. Те освен това трябва да получат одобрение от Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН).

 

Проектът може да се види в стая 415 в община "Средец" на ул. “Леге” № 6. Разяснения по тях можете да получите всеки понеделник от 14 до 17 часа и всяка сряда от 10 до 12 часа. Заповедта подлежи на обжалване в 14-дневен срок от съобщаването й. Възраженията се подават в писмен вид, в два екземпляра в район „Средец” на първи етаж. Изпращат се в Административен съд София-град от отдел „Правен“ на НАГ-СО.

 

 

Относно сградата на "Гранд потел България", за CityBuild.bg през 2017г. от "Иво Петров Архитекти" заявиха, че се предвижда единствено промяна на формата и наклона на вдаденият навътре подпокривен етаж. Πoдпoĸpивнoтo пpocтpaнcтвo щe пpeтъpпи ocнoвeн peмoнт, а виcoчинaтa и eтaжнocттa нa "Гpaнд xoтeл Бългapия" щe ce зaпaзят бeз пpoмянa.

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от София