СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Придвижват проекта за Университетска детска болница в Бургас
 Facebook

Придвижват проекта за Университетска детска болница в Бургас13.02.2020 / 16:21 - CityBuild.bg

Избраното място е в непосредствена близост до УМБАЛ в града.

 

Кметът Димитър Николов внесе в Общинския съвет предложение за промяна на подробен устройствен план, с което се отрежда терен за изграждане на специализирана многопрофилна детска болница в Бургас. Избраното място е в непосредствена близост до УМБАЛ Бургас.

 

"Осигуряването на терена е първата важна стъпка. Следващата ще бъде изготвянето на технически проект. Предвиждаме новата детска болница да има топла връзка с УМБАЛ Бургас, по подобие на тази между ОУ "Коджакафалията" и сградата на ПМГ/ГРЕ "Раковски". Избраното място е комуникативно и лесно за транспортно обслужване", каза кметът Димитър Николов.

 

Бъдещата Университетска детска болница със спешен център и високотехнологично оборудване ще обедини всички педиатрични специалности на едно място и ще позволи комплексно лечение на децата не само от община Бургас, а и от цяла Източна България. Предвижда се тя да е със 130 легла и спешно отделение.

 

Припомняме, че консорциум обжалва поръчката за изграждане на Национална детска болница в София. За победител бе определен друг консорциум, в който влизат "Главболгарстрой", "ГБС - Пловдив" и "Главболгарстрой Интернешънал". Срещу реконструкцията на стария строеж в двора на Александровска болница се обявиха архитекти, инженери и лекари, но процедурата продължи. Очаква се резултатът от обжалването на отхвърления консорциум.

 

 
още от Новини

още от Страната