СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Приеха стриктни норми при изпълнението на високи сгради с композитен панел
 Facebook

Приеха стриктни норми при изпълнението на високи сгради с композитен панел10.08.2017 / 12:03 - citybuild.bg

За сгради с височина над 18 м и такива с висока посещаемост ще се предлага etalbond® с по-висок клас на горимост.

 

Производителят на композитния материал - ELVAL COLOUR, и официалният представител на продукта за България - ЕТЕМ България, приеха нова политика за проекти с etalbond®. За всички нови сгради, определени като критични, ще се предлага композитен панел с по-висок клас на горимост, независимо дали нормите позволяват полагането на алуминиеви композитни материали с по-нисък клас.

 

Приетите нови норми са резултат от търсенето на по-устойчиви решения при фасадните облицовки, които да променят не само облика на сградите, но и качеството на живот на техните обитатели. Двете компании ще прилагат стриктна политика и няма да предлагат etalbond® с PE сърцевина за търговски центрове, сгради с височина над 18 м и такива с висока посещаемост като университети, летища, метростанции, гари, стадиони, спортни центрове и др. За тези сгради ще бъде предлаган единствено и само композитен материал с по-висок клас на горимост etalbond® FR и най-новият композитен панел etalbond® A2.

 

etalbond® A2 е последното решение, което идва да отговори на обществената мотивация за устойчива промяна и положителен ефект в строителството на проекти и сгради от ново поколение. Композитният панел etalbond® A2 е с минимум 94% минерална сърцевина, която го прави трудно запалим и негорим, отговаряйки на най-строгите европейски норми за противопожарна защита EN 13501-1. Неговите показатели го правят изключително подходящ материал за високо строителство, интензивно посещаеми сгради като търговски и комуникационни центрове, различни видове институции, болници, училища или сгради с високотехнологичен дизайн.

 

 

Благодарение на ЕТЕМ България композитният панел е достъпен на нашия пазар. Той съчетава в себе си уникални иновативни характеристики и отговаря на последните стандарти и изисквания за устойчивост на материалите.

 

От компанията са категорични, че тяхната търговска политика ще продължи да следва най-високите стандарти при осигуряването на безопасна и здравословна среда. Затова екипът на ЕТЕМ България ще следи за стриктното прилагане на утвърдените стандарти, като си запазва правото да не оферира при неспазване на направените препоръки.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор

още от Страната