СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Приключи приемането на проекти по конкурса за хотела на ЕМО Етър
 Facebook

Приключи приемането на проекти по конкурса за хотела на ЕМО Етър16.01.2018 / 13:27 - CityBuild.bg

Победителите ще бъдат обявени в отворено за публика заседание на журито на 21 януари от 16:30 часа.

 

Приключи приемането на проекти по националния архитектурен конкурс за реконструкция на хотел "Странноприменица" към Етнографски музей на открито "Етър" (ЕМО Етър). Проектите ще бъдат оценявани анонимно от жури в края на тази седмица. Победителите в конкурса ще получат парична награда на стойност 10 000 лв., както и договор за директно възлагане за изработване на технически проект. Наградите за второто и третото място са съответно - 4 000 и 2 000 лв.

 


За конкурса

Архитектурният конкурс за хотела на ЕМО Етър беше обявен в началото на ноември. В рамките на два месеца и половина, участниците трябваше да разработят идейни проекти за осъвременяване на сградата на хотела, така че той да отговори на визията за бъдещо развитие на Етнографския музей на открито "Етър". Задачите пред участниците бяха свързани с функционално преосмисляне на част от блока за настаняване, както и общите помещения, заедно с цялостна концепция за интериор при опазване архитектурните стойности на сградата като част от недвижимата културна ценност от национална значение ЕМО Етър.

Журито е в стъстав арх. Йорданка Кандулкова, арх. Христо Станкушев, арх. Делчо Делчев арх. Мартин Христов, арх. Мария Хлебарова, Теодора Узунова - управител на хотела и адв. Детелин Цонев.
 

Организацията на конкурса, както и заданието към него, бяха подготвени от екипа на Урбанистас (urbanistas.eu) - платформа за градска култура и проекти.
 

Конкурсът е подкрепен от Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България.
 

За хотел Странноприемница
https://www.etar.org/hotel/hotel.htm
 

Разположен в полите на Стара планина и в непосредствена близост до р. Сивек, хотел "Странноприемница" се намира на 8 км южно от центъра на Габрово и е част от Етнографския музей на открито "Етър".
 

Построен и обзаведен в унисон с цялостния облик на етнографския музей, хотелът предлага възможност за активен отдих, бизнес пътувания, делови срещи, конферентни и фестивални прояви. Хотелът осигурява условия за целогодишен отдих далеч от градския шум, съчетан с автентичната атмосфера на българското Възраждане.
 

Хотелът разполага с 61 легла в 5 единични, 22 двойни, 2 четворни стаи и 1 апартамент.
 

За ЕМО Етър
https://www.etar.org
 

Етнографски музей на открито "Етър" е първият по рода си в България. Открит на 7 септември 1964 г, музеят съхранява и представя архитектурното богатство, стопанското многообразие, бита и културата на населението на централната част на Стара планина от края на ХVІІІ до началото на ХХ в.
 

Разположен на площ от 25 декара, музеят включва над 50 сгради и обекта с обществено и култово предназначение, както и няколко тематични експозиции - единствената в България сбирка от действащи съоръжения, задвижвани с водна сила, ансамбълът „Занаятчийска чаршия" и традиционни дейности на балканджиите.

За организаторите
www.urbanistas.eu
 

Urbanistas. е платформа за градска култура и проекти, която цели да изследва, популяризира  и съдейства за подобряване на качеството на градската среда.

 

 
още от Новини

още от АРТ