СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Приключва изготвянето на проект за обновяване на площада в Момчилград
 Facebook

Приключва изготвянето на проект за обновяване на площада в Момчилград07.04.2021 / 17:11 - CityBuild.bg

След това общината ще кандидатства с него за финансиране.

 

Проектът предвижда настилката на централния площад да се замени с нова, която ще включва различни растери и цветове, подчертаващи основни направления на алеите. Предвижда се изграждане на детска площадка, места за почивка с пейки по продължението на зелените площи, декоративна пергола с пейки, кътове с пейки около съществуващата чешма край читалището. Търговските обекти ще бъдат приобщени към новото пространство.

 

 

Предвижда се запазване на водните площи - фонтан и водна каскада, но се дава ново предложение за конфигурация и естетично оформление. До каскадата ще бъдат оформени кътове за отдих с нови зелени площи, които да подчертаят ефекта на водата. Предвидено е и ефектно художествено осветление.

 

 

Комбинацията от високи и ниски осветителни тела ще даде нова визия на пешеходното пространство. Ще бъде направено вградено осветление в настилките и в стените на част от зелените площи, което ще даде нова художествена визия на околната среда.

 

 

Предвидено е изграждането на дървен подиум за разполагане на маси на открито. Освен това ще бъде построена сцена, облицована с дърво, над която ще има възможност за монтаж на конструкция за навес. Това ще позволи организирането на прояви независимо от атмосферните условия.

 

 

В северната част на площада е предвидено поставяне на модулни беседки - павилиони. Те ще обогатят художествения облик на пространството и ще имат многофункционално приложение - могат да се използват като беседки за почивка, игри и събирания, а при необходимост да бъдат превърнати като обекти с временна търговска или изложбена дейност.

 

 

От западната страна за преодоляване на съществуващата денивелация откъм ул. „Маказа" е предвидено изграждане на рампа за достъпна среда, с която безконфликтно да бъде осигурен достъп до централния градски площад от всички посоки и за всички посетители.

 

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано