СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Утре приключва най-мащабната от десетилетие строителна седмица
 Facebook

Утре приключва най-мащабната от десетилетие строителна седмица08.03.2019 / 12:20 - CityBuild.bg

Тази година международното изложение е домакин на богата съпътстваща програма.

 

След като през 2018 година бе обявена новата концепция, изданието на АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА през тази година e най-мащабното от десетилетие насам. Международното изложение събра над 7200 професионалисти от два континента - Европа и Азия. От 6 до 9 март щандовете си на бизнес форума разположиха фирми от България, Германия, Италия, Англия, Полша, Китай, Румъния, Турция, Иран. На площ, надхвърляща 8500 кв.м, те представиха машини, продукти, технологии и идеи. За първи път форумът се проведе заедно с WATER TECH EXPO и SECURITY EXPO. Това доведе до обединяване на темите за строителство, управление на водите, енергия и сигурност.

 

В изпълнение на новата концепция залите бяха разделени на три сектора - според фирмените сфери на дейност: "Вътрешни довършителни работи", „Врати, прозорци, фасади и профили" и „Грубо строителство и външни довършителни работи". Тази стъпка безспорно води до прецизиране на избора и улеснява бизнеса, коментираха посетители. Те отбелязаха и креативността при изграждането на фирмените щандове, както и че богатата съпътстваща програма е донесла голяма допълнителна стойност на изложението.

 

 

Посетителите се запознават с високите технологии при машините и инструментите за строителство, прозорците, вратите, лаковете, боите и мазилките. Сред продуктите са дигитални и лазерни системи, бои, пречистващи въздуха, фасадни и покривни материали от последно поколение, както и фасадно осветление. Сред фирмите в тазгодишното издание на форума са Reynaers Aluminium, "Хьорман България", ЕТЕМ, Ruukki /Tera Steel/, „Фибран България" АД, "Атри" и "Сан Марко България".

 

 

 

 

 

 

 

"Сан Марко България" представи базисни техники за нанасяне на декоративни материали, новият софтуер на San Marco, предназначен за VR googles, а днес от 13:30 до 14:30 ще проведе дискусия на тема "Проблемите при топлоизолационните системи".

 

 

 

 

Във форума се включиха активно браншовите организации: Камарата на архитектите в България (КАБ), Камарата на строителите в България (КСБ), Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС), Сдружение „Български врати, прозорци и фасади, Български съвет за устойчиво развитие, Асоциация на професионалните озеленители в България, образователни институции.

 

 

През тази година изложението е домакин на богата съпътстваща програма, като конференцията „Съвременни архитектурни практики в България", дискусията, организирана от Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС) за строителството и противопожарната безопасност, кръгла маса за проблемите в проектирането и строителството, представяне на най-новият проект на Българския съвет за устойчиво развитие - платформата за умни материали в зеленото строителство Green Constructor. Визиите за бъдещето и високите технологии в строителството са фокусът на първото издание на HTB Conference днес, а утре Общите си събрания ще проведат Камарата на архитектите в България и Сдружение „Български врати, прозорци и фасади".

 

Снимки: CityBuild.bg

 

Безспорно 2019 г. постави едно ново начало за АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА - изложение с 19-годишна история. В унисон с технологиите на 21 век, тенденциите на интензивния пазар и високите очаквания, организаторите обявиха посоката за развитие на през 2020г.: „Ще отворим отделна зала, посветена на иновациите в сградната автоматизация и интелигентното управление в ОВиК сектора", споделят те. Затова с интерес очакваме АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА 2020, която ще събере професионалната публика - от 26 до 29 февруари.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор

още от Избрано