СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Принципна концепция за ново законодателство на мястото на ЗУТ прие КАБ
 Facebook

Принципна концепция за ново законодателство на мястото на ЗУТ прие КАБ04.12.2017 / 09:28 - CityBuild.bg

XVI-то Общо събрание се проведе в Габрово на 1 и 2 декември.

 

 

С категорично мнозинство беше приета беше най-важната точка от дневния ред – принципна концепция за ново законодателство на мястото на ЗУТ, като беше даден срок тя да бъде изпратена във вид на видео презентация до всички членове, разгледана и обсъдена по всички регионални колегии, за да бъде финализирана.

 

"По време на Общото събрание беше приет бюджет 2018 с целеви план-програми по дейности преди започването на годината, за да се работи по същество от първия й ден. Приета беше също промяна в устава, която прави гласуванията на УС по предложени от КДП наказания явни. Това ще направи тези решения по-отговорни и устойчиви. За съжаление беше отхвърлено предложението за намаляване на броя на делегатите на ОС, което щеше да доведе до по-лесна организация и икономия на средства, като недостатъчно аргументирано", каза председателят на КАБ арх. Борислав Игнатов.

 

 

По повод 80 годишния юбилей на КАБ бяха удостоени с почетно членство в Камарата четирима архитекти: арх. Янка Сачкова, член на РК София Област, която тази година отбелязва и личен юбилей, арх. Георги Андреев - член на РК София град, и две посмъртни признания - към арх. Георги Минчев от РК Варна, който почина тази година.

 

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано