СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Приоритети за МРРБ ще бъдат програмата за саниране и водната реформа
 Facebook

Приоритети за МРРБ ще бъдат програмата за саниране и водната реформа05.05.2017 / 12:26 - citybuild.bg

Сред тях са и кадастърът, строителният контрол и устройството на територията.

 

"С поне същите темпове ще продължим да отстояваме националните интереси в областта на пътната инфраструктура". Това обяви новият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на церемония в министерството вчера, по време на която прие поста от министъра в служебното правителство Спас Попниколов.

 

Като свои приоритети министър Нанков определи още въвеждането на тол такса, изпълнението на ОПРР, подобряването на състоянието на пътната мрежа в Северна България, доизграждането на АМ „Хемус", завършването на АМ „Струма". В краткосрочен план през следващите дни предстои да се сформира екипа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и да се запозная със свършеното в мандата на служебното правителство.

 

Спас Попниколов Попниколов информира, че е постигнат напредък по отношение на поставения съвместно със служебния вицепремиер Малина Крумова приоритет относно доизграждането на АМ „Струма", като апликационните форми за Лот 3.1., Лот 3.3 и тунел „Железница" от нея са одобрени от JASPERS и това е вече реално да се възползва от европейските средства за тях. Той пожела на Николай Нанков тези обекти да бъдат завършени като строителство и да бъде изготвена апликационна форма и за Лот 3.2 през мандата му.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано