СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Проблемният участък на пътя Своге - София е с нов асфалт и маркировка
 Facebook

Проблемният участък на пътя Своге - София е с нов асфалт и маркировка10.09.2018 / 10:28 - citybuild.bg

Започва одит по пътната безопасност  и състоянието на пътя през Искърското дефиле.

 

Асфалтът на отсечката II-16 по маршрута е с подменен износващ асфалтов пласт и с шумяща маркировка за повишаване безопасността на движение. Обновена е  отсечката от водостока, преди пътния инцидент, до моста над река Лесковдолска. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

 

През следващата седмица започва одит по пътната безопасност и преглед на цялостното състояние на близо 82-километров участък на второкласния път през Искърското дефиле от лицензирани външни одитори по пътна безопасност.

 

Въз основа на техните заключения ще бъдат взети решения какви допълнителни ремонтни дейности трябва да бъдат предприети и мероприятия, свързани с повишаване безопасността на движение, включително и с поставянето на допълнителни ограничителни системи и пътни знаци.

 

Според Правилника за прилагане на Закона за пътищата - чл. 48, т. 1, „б", в урбанизираните територии за населените места до 100 000 души, каквато е и община Своге, Агенция „Пътна инфраструктура" отговаря за поддържането на платното за движение - т. е. от бордюр до бордюр.

 

Отговорност на конкретната община са тротоарите, подземните съоръжения, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване извън платното за движение на републиканските пътища в границите на населените места, обясняват от ведомството.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано