СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Продължава изграждането на City Tower в София
 Facebook

Продължава изграждането на City Tower в София30.04.2015 / 13:47 - citybuild.bg

Бизнес центърът се намира на пл. „Македония“, на кръстовището на ул. „Алабин“ и бул. „Христо Ботев“.

 

City Tower се състои от две кули (19-етажна и 8-етажна), функционално съединени, и ще предлага общо 34 500 кв.м офис площи и 2 700 кв.м търговски площ, както и 369 паркоместа. Инвеститор в сградата е „Айкон“ ЕООД, дъщерно дружество на GEK TERNA Group. В нея ще бъдат внедрени екологични технологии в строителството и функционалните системи. Строителството беше възобновено е се очаква бизнес центърът да бъде завършен през първото шестмесечие на 2017 г.

 

 

Магазините ще разполагат с един асансьор с капацитет до 12 души, един товарен асансьор с капацитет над 1.000 кг, санитарни помещения за ползване от посетителите, отделни стратегически разположени входове, вътрешни общи части с оборудвана климатична система, достъп за инвалидни колички и хора с кинетични увреждания, специален ограничителен режим на достъп в извънработно време поради съображения за сигурност.

 

 

Разположението на търговската част предлага алтернативи за аранжиране на магазините с витрини към ул. ''Алабин'' и пл. ''Македония'', както и добра видимост за магазините, оформени около централния атриум и вътрешните търговски части. В търговските площи е предвидено да има луксозни магазини, бутици на известни модни марки, парфюмерия, кафенета, ресторанти и др.

 

 

Сградата е със стъклени окачени фасади, скриващи всички конструктивни елементи, превръщащи я в огромно огледало. Бизнес центърът ще има входове с рецепция, 24-часова охрана, асансьори и др., достатъчен брой отваряеми прозорци на всяко ниво, двойни стъклопакети с отлични характеристики за топлинна и звукова изолация, специална термоизолационна алуминиева дограма. Всички части на комплекса са леснодостъпни за хора с кинетични увреждания и за тях са предвидени функционални инвалидни колички.

 

 

City Tower ще е с висок коефициент на проникване на дневна светлина в офис площите, окачени тавани в цялата сграда, двоен под с дистрибуционни кутии и структурно окабеляване във всички офис помещения, ефектно външно осветление по отвесните части на фасадите. Основната носеща конструкция на сградата има размери 8,10 m х 8,10 m, което придава гъвкавост и свобода при офисния вътрешен дизайн. ОВК системите ще са с функционални и технологични показатели, осигуряващи високо ниво на спестяване на енергия, и са напълно автономни за офис площите и търговската част.

 

 

Ще има постоянен приток на свеж въздух към вентилационните системи на всички офисни помещения, автономна система за контрол на температурата, локална енергоспестяваща система за снабдяване с топла и студена вода с интелигентни модули за контрол на консумацията. Всички осветителни системи ще са пригодени за работа в съответствие с интегрираната концепция за оптимална енергийна ефективност. Автоматизирана система за управление на сградата (BMS) ще следи и контролира всички инфраструктурни и електромеханични инсталации.

 

 

Гледки от бизнес центъра

 

Редактор: Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от София

още от Любопитно