СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
ДНСК продължава проверките по сигнали
 Facebook

ДНСК продължава проверките по сигнали01.04.2020 / 13:26 - CityBuild.bg

В периода на извънредното положение се спират плановите проверки в общините. Разрешенията за строеж се проверяват само в дирекцията.

 

Всички административни услуги, които се изпълняват от Дирекцията за национален строителен контрол, се заявяват и извършват по досегашния ред - на „едно гише“, чрез лицензиран пощенски оператор или електронна поща. Инспекторите от дирекцията продължават да правят проверки по жалби и сигнали както и досега, спазвайки необходимите мерки за безопасност на служителите и гражданите.

 

С цел превенция на хората от разпространяване на инфекции жалбите, сигналите и заявленията, които се подават на „едно гише“, се пускат в кутия, поставена на общодостъпно място. Такива кутии са разположени в административната сграда на ДНСК в София, както и в сградите на всички РДНСК в страната.

 

Разрешенията за строеж се проверяват само в дирекцията, като при непълна окомплектовка, съгласно чл. 149, ал. 5 от ЗУТ, документите се връщат на главните архитекти за доокомплектоване.

 

Държавните приемателни комисии също продължават работа и се процедират по законоустановения ред.

 

За периода от 13-ти до 27 март в ДНСК са получени и е започнала работа по 575 жалби, сигнали от граждани, искания за назначаване на държавни приемателни комисии и издаване на разрешения за ползване. За сравнение, за времето от 2-ри до 12 март са подадени 543 броя.

 

 
още от Новини

още от Страната