СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Продължава работата по преработения проект за централна градска част на Силистра
 Facebook

Продължава работата по преработения проект за централна градска част на Силистра28.10.2016 / 14:40 - citybuild.bg

Това реши Общинският съвет.

 

Проектантският екип представи на 24 октомври новата разработка, изпълнена в съответствие с изготвената поредна експертна оценка с фитосанитарни показатели и новото техническо задание. На срещата присъстваха много граждани, представители на неформалното сдружение "Силистра диша", общински съветници, журналисти, архитекти, специалисти и от Силистра. Арх. Николов - ръководител на проектантския екип, представи преработения проект в част "Архитектура и благоустрояване". Преработеният проект в част "Паркоустройство" бе представен от ладшафтен архитект Анелия Георгиева, член на проектантския екип. 

 

В новата разработка се предлага: да се променят характеристиките на велоалеята, да отпаднат клоцовете около дърветата и да се промени конфигурацията на кръстовището - ул. "Симеон Велики" с ул. "Хаджи Димитър. За реализацията на проекта ще се наложи да бъдат премахнати десет дървета, които са в обхвата на кръстовището и на пешеходните пътеки. Всички дървета са номерирани, а тези, които подлежат на премахване, ще бъдат маркирани по желание на гражданите.

 

Изказаните мнения, предложения и препоръки по време на срещата бяха записани и са предоставени на проектантския екип, за да ги вземат под внимание при окончателното оформяне на разработката, разбира се, ако не противоречат на нормативната уредба и на идеята на проекта.

 

Проектантският екип ще представи окончателната разработка до 15 ноември, а екипът, ангажиран с подготовката на проектното предложение ще подготви и внесе проекта за оценка в Междинното звено. 

 

Редактор: Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от Страната