СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Продължава реализацията на проекта за галерията на ул. „Гладстон“ 32 в Пловдив
 Facebook

Продължава реализацията на проекта за галерията на ул. „Гладстон“ 32 в Пловдив12.03.2018 / 13:36 - CityBuild.bg

В близките дни предстои обявяване на поръчката.

 

Продължава работата на Община Пловдив по реализацията на проекта за галерията на улица „Гладстон“ 32, след като миналата седмица изтекоха сроковете за обжалване и в сила влезе решение на Върховния административен съд. В близките дни предстои обявяване на поръчката и подаване на документите, след което следва отварянето им.

 

По отношение на Градската художествена галерия на улица „Съборна“ 2 разрешението на строеж влезе в сила и ще се стартира работа по обществената поръчка на обща стойност 1,2 милиона. Предвижда се цялостен основен ремонт на всички етажи с подмяна на осветлението, включване на нов вид окачване, дворното пространство, разширяване на стълбището. В зеленото пространство, което води към входа на сградата на галерията, ще бъдат разположени произведения на изкуството. Оградата ще бъде премахната, пространството ще се отвори, но сграфитото ще бъде запазено. В проекта са съобразни всички изисквания с най-новите стандарти за влажност на въздуха, осветление.

 

„Въпреки че има постоянна експозиция, там може да има и други, които да се интегрират, като вече имаме запивания за 2019 година от няколко чуждестранни фирми", посочи заместник-кметът Александър Държиков. Той уточни, че на първия етаж има възможност за отделяне на няколко зали. Вече има готова рампа, предназначена за хора с двигателни увреждания, която е изградена в приобщен имот, където е предвиден и паркинг (зад двора на „Граждански клуб"). Срокът за изпълнение е 12 месеца.

 

 

По отношение на „Галерия 2019“ (бившият детмаг „Снежанка“) предстои разрешението за строеж да влезе в сила, след което да се стартира процедура по Закона за обществени поръчки за неговото изпълнение. „В момента администрацията на район Централен прави обследване, за да може цялата сграда да бъде включена в програмата за саниране, за да придобие цялостен вид“, заяви кметът Иван Тотев и допълни, че в момента се подготвят първите 5 блока, които ще бъдат санирани по ОП „Региони в растеж“.

 

 
още от Новини

още от Страната