СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Продължава засаждането на зелен пояс в дворовете на 26 столични училища
 Facebook

Продължава засаждането на зелен пояс в дворовете на 26 столични училища16.10.2020 / 14:28 - CityBuild.bg

В инициативата са включени училища от всички райони, чиито дворове позволяват това.

 

През летните месеци училищните дворове се превръщат в термични екрани, които затоплят допълнително градския въздух, затова ще се работи върху залесяването им, което ще има благоприятен ефект върху градския микроклимат в дългосрочен аспект. 

 

Кампанията „Моето зелено училище" се провежда от 2017 г. За това време в дворовете на 510 училища и детски градини са засадени около 2 700 дървета. Ударното озеленяване на училищните дворове е част от мащабната есенна залесителна кампания на Столична община. Месеците октомври и ноември са най-подходящи за есенно залесяване и заради това се извършват залесителни мероприятия в отделните райони на общината. Училищата са подбрани след проверка на наличната растителност в техните дворове. Предвидени за засаждане са около 1 000 широколистни дървета от вида явор, ясен, чинар и липа.

 

Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова участва в засаждането на дървета в 42. ОУ „Хаджи Димитър" заедно със заместник-кмета Десислава Билева и кмета на „Подуяне" Ева Митова. В ход са дейности по залесяване и на тротоарни участъци от улици и булеварди, както и обособени пространства около автобусни спирки.

 

 

 
още от Новини

още от София