СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Продължават преговорите за завод на Volkswagen Group
 Facebook

Продължават преговорите за завод на Volkswagen Group07.05.2019 / 14:24 - CityBuild.bg

Коментират се две държави - Турция и България, и два града у нас – София и Пловдив.

 

Търсенето на подходящо място за новия завод на "Фолкваген" навлиза във финалната фаза. Очаква се решението на Надзорния съвет на концерна.

 

Volkswagen Group търси място за нов завод в Източна Европа с достъп до индустриално електричество с голям капацитет, газопреносна мрежа, водоснабдяване, магистрала, близост до летище, жп транспорт и др. Коментарите са, че в момента конкурент на България за завода е Турция, а у нас в надпреварата са два парцела - земята на бившия завод "Кремиковци" край София и терен в индустриална зона "Раковски" (част от Тракия икономическа зона) край Пловдив.

 

Вчера при посещението си в Пловдив премиерът Бойко Борисов заяви: "С вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов сме по друга работа в Пловдив. И както се казва, ако Господ даде и ако стане, ще видите колко ще е добре. Сега няма да казвам повече. В момента Общината има много важна работа. Пратил съм ги да посрещнат гостите, нещата са наистина много сериозни, повярвайте ми. Ако свършим тази работа, ще идваме по-често. Ако стане днес работата, следващото нещо, което ще направим, е Околовръстното на Пловдив".

 

В края на март пък главният архитект на София заяви: "За зоната "Kpeмиĸoвци" сме в състезание с други градове по света - дали ще успеем да пpивлечем гoлям мeждyнapoдeн инвecтитop и коренно да се промени облика на тази зона".

 

 
още от Новини

още от Страната