СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Продължават ремонтите на тротоари в Търговище
 Facebook

Продължават ремонтите на тротоари в Търговище14.06.2019 / 13:27 - CityBuild.bg

70 000 лв. са осигурени за благоустрояване в селата, обновен е още един корпус на морската база в Балчик.

 

В момента Общинското предприятие „Флора“ обновява настилката на източния тротоар на ул. „П. Р. Славейков“. Ще бъде ремонтиран участъкът от кръстовището с ул. „Палаузов“ до сградата на Централната поща. Премахват се старите бетонови плочи и на тяхно място се поставят нови павета.

 

Обновява се настилката пред паметника на Никола Симов – Куруто. Там ще бъде рехабилитирана цялата площ от кръстовището на ул. „Трети март“ с ул. „Г. С. Раковски“ до светофарната уредба на бул. „Митрополит Андрей“.

 

Екипи на Общинското предприятие БКС пък извършват ремонт на настилките на централната улица „Васил Левски“ – от площад „Свобода“ до площад „Независимост“. В този участък на мястото на изпочупените и липсващи плочи и павета се поставят нови.

 

Пред приключване е ремонтът на тротоарите на ул. „Стефан Куцаров“. Дейностите на ул. „Ал. Стамболийски“ пък вече завършиха. Предвидено е и обновяване на настилките на южния тротоар на ул. „Паисий“ и на ул. „Христо Ботев“.

 

70 000 лв. осигурява Община Търговище за ремонти и благоустрояване в селата от общината. Сумата е с 10 000 лв. повече в сравнение с предходната година. 31 села и квартал Въбел са заявили средства за вътрешни ремонти. Покривите на кметствата в селата Буховци, Здравец, Кралево, Момино ще бъдат ремонтирани. В Братово предвиждат ремонт на ритуалната зала. В Голямо Ново ще бъдат закупени охранителни камери, а в Давидово ще бъде възстановена оградата на парка. Почти всички кметски съвети са заявили средства за хигиенни и благоустройствени дейности. Сред тях са косене на тревни площи, ремонт на тротоари и парково оборудване и други. За нарязване на дърва за нуждите на канцелариите и за консумативи за храсторези и косачки са определени 8140 лв.

 

Два са вече обновените корпуси на общинската почивна база в Балчик. След като през миналата година бе завършен ремонтът на второто тяло на станцията, през тази година бяха обновени всички 19 стаи в трети корпус. Ремонтните дейности бяха изпълнени от Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“ и включват подмяна на дограмата, както и на всички инсталации. Обновени са санитарните възли. Направени са шпакловки, мазилки, подови настилки. Изработени са и нови мебели. Вложената сума е в размер на 55 000 лв.

 

 

Общинското предприятие „Флора“ пък реновира детската площадка в базата. Монтирани са нови детски съоръжения и е поставена ударопоглъщаща настилка.

 

 

И през тази година Общината ще осигури летен отдих на преференциални цени в морската база за деца с изявени дарби и граждани на пенсионна възраст. Целта на общинското ръководство е цялата база да бъде поетапно обновена, за да се създадат по-добри условия за летуващите там граждани.

 

 
още от Новини

още от Страната