СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Проект „Нашият град“ създаде Катедра "Метал" към НХА
 Facebook

Проект „Нашият град“ създаде Катедра "Метал" към НХА20.03.2018 / 09:30 - CityBuild.bg

С него студентите излизат от рамките на разпространената употреба на дънните платки на компютъра и кабелите, за да ги превърнат в картата на Варна.

 

 

„От птичи поглед“ студентите очертават и изграждат комуникационната плетеница от разнородна среда, създадена от морето, плажа, Морската градина, Аспаруховия мост, любимите улици и квартали, архитектурните и културни забележителности...

 

Геометрията неизменно присъства в проекта и я откриваме в иновативните съчетания на различните по размер дънни платки и детайли. Те са основата на компютъра и работата на процесора зависи от тях. В тяхната символика студентите преоткриват себе си и знаят, че настоящето и бъдещето на града е в техните ръце.

 

 

"Използваният материал е от непотребните вече предмети, с които се опитваме да преоткрием красотата по един по-различен начин. Искаме да покажем, че не само чрез ефективна концепция за рециклиране могат да се разрешават проблеми на околната среда, а преди всичко е необходимо човекът да подобри своя морален стандарт. Природата е въздухът, който дишаме, водата, която пием, и трябва да ги пазим, но не можем без нашия град, защото сме социални същества. Ненавиждаме истеричния му трафик, но сме омагьосани от динамиката му. Неговият забързан график по някакъв странен начин ни прави по-спонтанни и по-интуитивни. Това ни дава възможност да разгърнем същността си, да изразим истинската си природа за стойностно и красиво, да живеем в хармония, да творим.


Съхранявайки богатата, хилядолетна архитектура и история на Варна, културни ценности, природни красоти и благоприятен климат, да се стремим нашият град да остане чист, да се борим за неговата естетизация и модернизация, за да се развива и обновява. Това ще се случи, като останем да живеем в него, работим достойно и сбъдваме мечтите си", казват авторите на проекта.

 

Още снимки - тук.

 

 
още от Новини

още от Любопитно

още от АРТ