СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Над 30 проекта бяха одобрени за финансиране от Столичния общински съвет
 Facebook

Над 30 проекта бяха одобрени за финансиране от Столичния общински съвет12.07.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Средствата за изграждане, ремонт или рехабилитация са от Специализирания общински приватизационен фонд .

 

ПАРКОВЕ

 

Общинските съветници одобриха вчера ремонт и реконструкция на „Северен парк"-Етап 2, ремонт на алеи в Южен парк-III-та част и ремонтни дейности в паркДружба". Общинският съветник Борис Цветков попита кога ще има действия по отчуждаването на частни терени в парка около езерото и между блокове 105, 120, 99, 125 и 108 СУ „Никола Беловеждов", както и във връзка с възстановяване и поддържане на парка да 108 СУ /осветление, пейки, детски и спортни площадки, алеи, озеленяване/. Според него в центъра на парка по план е отредено строителство на пететажна сграда, а ограда, сложена от собственика на терена, затруднява преминаването.

 

Официалния отговор на кмета може да видите тук, а по време на заседанието Йорданка Фандъкова заяви, че в случая „няма непосредствена необходимост" да се бърза с процедури по отчуждаване, защото все още няма инвестиционни намерения. Има приоритетни терени, например в „Младост" в следващите дни се очаква решение поне за няколко от най-проблемните, каза тя и допълни, че процедурите за отчуждаване се задействат, когато има опасност да бъде загубена зелена площ или терен в училище или детска градина.

 

 

ИГРИЩА И ПЛОЩАДКИ

 

Столичният общински съвет одобри обновяване на 5 спортни игрища в район „Илинден", изграждане на нови детски и спортни площадки и реконструкция на две многофункционални спортни игрища в район „Люлин", изграждане на многофункционална спортна площадка в с. Негован, реновиране на многофункционална спортна площадка в с. Подгумер, възстановяване на детска площадка в парк на „Стадиона" в с. Доброславци, изграждане, реконструкция и обновяване на спортни площадки в район „Овча купел" и район „Връбница", изграждане на детска площадка в м. „Витоша ВЕЦ Симеоново" и изграждане на кучешка площадка в района на парк „Въртопо".

 

УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ

 

Одобрението си за ремонти в общински училища и детски градини и за изработване на типов инвестиционен проект за многопрофилна училищна спортна зала на територията на 6 шест училища дадоха общинските съветници. Енергийната ефективност ще бъде повишена в 129 ОУ „Антим  I" и 164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес", както и в корпус А на 119 СУ „Академик Михаил Арнаудов". Неотложен ремонт на санитарните възли ще бъде направен в 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри" и в 25 ОУ „Д-р Петър Берон", където ще се ремонтира и част от дворната канализация. Основен ремонт ще претърпи 117 СУ „Св. Св. Кирил и Методий" в гр. Бухово, в двора на 121 СУ „Георги Измирлиев" ще бъде изградена ограда, а външен асансьор - към сградата на 36 СУ „Максим Горки". Сградата на ДГ № 4 „Слънчо" в с. Владая ще бъде разширена за две градински групи, една яслена и физкултурен салон, а основен ремонт на покрив, фасади, тераси и стълбища ще бъде направен в старата сграда на 103 ДГ „Патиланско царство".

 

Одобрен беше и ремонт на НЧ „Пробуда - 1908" в кв. Сеславци в район Кремиковци, както и изготвяне на инвестиционен проект за изграждане на здравен пункт в село Волуяк и спешен авариен ремонт на покрива на Здравната служба в кметство „Волуяк".

 

 
още от Новини

още от София