СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Три проекта на български студиа в ATLAS OF EUROPEAN ARCHITECTURE
 Facebook

Три проекта на български студиа в ATLAS OF EUROPEAN ARCHITECTURE17.12.2015 / 14:43 - citybuild.bg

Страната ни е представена от Red Apple, Kita Kindergarten и Metropolis Center.

 

ATLAS OF EUROPEAN ARCHITECTURE от Braun Publishing представя европейска архитектура в цялото й разнообразие - от частни домове през жилищни и офис комплекси до културни, образователни, научни и религиозни институции, както и инфраструктурни проекти. 

 

 

България е представена от Red Apple /Аedes Studio/. Тя получи награда в конкурса за сграда на 2013 година в категорията "Жилищни сгради", отличие „Архитект на 2013 година" в същата категория за нея получи арх. Пламен Братков /Група Град/. Сградата беше и една от българските номинации в BRICK AWARD 2014.

 

 

...Kita Kindergarten /Conveyer/. Детската градина получи специална награда в категория "Образование и спорт" в конкурса "Сграда на годината 2013". Тя беше и един от деветте български проекта, които се състезаваха за архитектурните награди "МИЙС ВАН ДЕР РОЕ" 2015. Архитекти на проекта са Ивайло Андреев и Ангел Савлаков. 

 

 

... и Metropolis Center /Bureau XII/. Мултифункционалната сграда се намира в центъра на румънската столица. Целта е била да се интегрират нова структура и обеми в съществуващия исторически контекст. В пространството между булеварда и сградата е проектирано публично пространство с възможности за събития на открито. Основател на архитектурното студио е арх. Петър Торньов /Група Град/.

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от АРТ