СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
174 проекта от 48 страни се състезават в конкурса за нова сграда на Карин дом
 Facebook

174 проекта от 48 страни се състезават в конкурса за нова сграда на Карин дом26.02.2020 / 09:00 - CityBuild.bg

Резултатите ще бъдат обявени на 4 март.

 

 

174 са проектите, подадени в международния архитектурен конкурс за нова сграда на Карин дом във Варна - от общо 48 страни. Участници има от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка и Австралия. Голямо е разнообразието от екипи и проекти. Най-много са участниците от България – 55, от САЩ и Китай са постъпили по 10 проекта, от Индия – 9, от Иран – 7, от Испания – 6, от Египет, Полша, Русия и Япония – по 5 проекта, от Германия, Великобритания и Турция по 4 проекта и от много други страни по по-малък брой.

 

Всички проекти в момента се преглеждат предварително и се подготвя тяхната анонимност, за да може журирането да е обективно. Работата на журито ще бъде в периода 29 февруари-3 март. Резултатите ще бъдат обявени на 4 март официално на пресконференция.

 

В началото на 2019г. Общинският съвет на Варна одобри предоставянето на терен, на който да може да се изгради нова сграда за нуждите на дейността на организацията. Парцелът е с площ 2 450 м2, разположен в разширената централна част на Варна в непосредствена близост до идеалния център на града – между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров”. Финансирането на тази нова сграда, която да съчетава обучителен център и център за услуги за социално включване и независим живот на деца със специални нужди и техните семейства, се предоставя на Карин дом от датските Фондации ВЕЛУКС.

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от Избрано