СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Проектите за високи сгради в "Лозенец" ще провери новият кмет
 Facebook

Проектите за високи сгради в "Лозенец" ще провери новият кмет06.11.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Други негови първи задачи ще бъдат минералните находища и състоянието на бул. "Джеймс Баучер".

 

Запознавам се с работата на районен кмет и обмислям хората, които ще влязат в екипа ми, каза за "Дарик" новият кмет на столичния район "Лозенец" Константин Павлов-Комитата от Демократична България. Първите негови задачи ще бъдат да провери защо толкова години не се развиват възможностите на минералните извори, които са под управлението на общината, както и защо бул. "Джеймс Баучер" не е ремонтиран, след като дълги годиви са отпускани пари за неговия ремонт.

 

Основна задача на новия кмет ще бъде да разгледа всички проекти за нови високи сгради в "Лозенец" - какви са, на какъв етап са и как всяка нова сграда би се отразила на развитието на района. "Ще направя всичко, което ми е позволено по закон, да бъде публично, и да се допитвам до гражданите", каза Павлов.

 

Много ми се иска да помогна на кв. "Витоша", защото той е бивша вилна зона с много сгради, а проблемите, свързани с инфраструктура, канализация, публични пространства и транспорт не са решени, каза още Павлов. Според него в подобно състояние са "Кръстова вада" и "Хладилника", където също интензивно се строи.

 

Константин Павлов ще търси средства за финансиране за района както от Столична община и евросредства, така и от неправителствени организации, които разполагат с бюджет по различни програми.

 

Константин Петров Павлов (Комитата), 50 г. СУ „Св. Климент Охридски" - доктор, социология и Технически университет - София, магистър-инженер, радио и телевизия.

 

Професионален опит: Дългогодишен опит в създаването и управлението на интернет медии, както и в управлението на средно големи екипи. Един от създателите на abv.bg. Съосновател на няколко медии, включително на „Терминал 3". През последните години изследва пропагандата в онлайн медиите и преподава в СУ „Климент Охридски".

 

Обществени ангажименти: Дългогодишен активист в областта на свободния интернет, свободните медии и свободата на словото. Носител на голямата награда „Валя Крушкина - журналистика за хората" за 2012 г. за проекта „Бойкометър" и на други награди за гражданска активност. Влиятелен блогър. През последните 13 г. активен участник в протестите за запазване на архитектурни паметници, в природозащитни протести и в протестите за съдебна реформа.

 

 
още от Новини

още от София