СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Проектът "Улица на времето" ще бъде представен днес
 Facebook

Проектът "Улица на времето" ще бъде представен днес14.10.2019 / 14:27 - CityBuild.bg

Той цели да превърне най-късата пешеходна улица в центъра на София в интерактивно преживяване.

 

Предстои представяне на проекта "Улица на времето", който цели да превърне най-късата пешеходна улица в центъра на София в интерактивно преживяване, за да представя легенди и разкази от историята на града ни на посетители и минувачи чрез инсталации и елементи в градския дизайн. Проектът е разработен от Филип Бояджиев и екипа - автор на информационната система за ориентация към туристически обекти в София. Той ще бъде представен днес от 18:30 часа в бар After 5 на ул. "Малко Търново".

 

 

Работата по проекта стартира с дискусиите по проекта за реновиране, които се проведоха преди старта на ремонта през пролетта. Te изведоха на преден план значимостта на улицата и обектите по нея, като свидетелства за историята на София. Последва историческо проучване и изложба в галерията на държавна агенция "Архиви", представяща важни разкази и градски легенди за улицата, събрани със съдействието на проф. Николай Поппетров от Института за исторически изследвания към БАН, Музея за история на София, Държавна агенция Архиви и Български архитектурен модернизъм. На база събраната информация се проведе и първа по рода си работилница за градски дизайн с методите на дизайн мисленето и включващия дизайн. Tя целеше гражданите да се включат в генерирането на идеи за представянето на историческата информация за улицата. Задача на проекта е да съхрани и разказва историите и легендите на улицата на жителите и гостите на София, и да превърне ул. "Малко Търново" в още по-любимо място и един от символите на града.

 

 

Обновяването на ул. "Малко Търново" завърши. Улицата е отново отворена за преминаване с подменена подземна инфраструктура и настилки, отстранени течове, пребоядисани фасади, почистено окабеляване и ново осветление и елементи.

 

 
още от Новини

още от Любопитно

още от София