СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Професионална фоторедакторска услуга ще ползват брокерите
 Facebook

Професионална фоторедакторска услуга ще ползват брокерите18.05.2017 / 17:26 - citybuild.bg

Достъп до платформата ще имат всички – независимо дали са част от агенция или работят самостоятелно.

 

НСНИ (Национално сдружение за недвижими имоти в България) и Инвестиционната компания The Blueprint, представител на международната онлайн платформа PICMILLER за България, обявиха на пресконференция ползите от сътрудничеството и причините да подпишат официален договор. Компанията PICMILLER от година е член на световната организация за недвижими имоти FIABCI.

 

Picmiller е професионалната фоторедакторска услуга - първият проект в България на The Blueprint. Финландската компания предлага професионална фотообработка на кадри, като това се случва в рамките на 24 часа, а единственото, което се иска от потребителите, е да качат своите снимки на сървър в подходящ за редакция размер. Достъпът до платформата е 24 часа седем дни в седмицата, от всяка точка на земното кълбо. Така само след денонощие клиентите на Picmiller получават обработени изображения - изчистени от сенки, с подобрено качество на цветовете, адаптиран кадър спрямо перцепцията на човешкото око. Достъп до платформата ще имат всички брокери - независимо дали са част от агенция или работят самостоятелно. Членовете на НСНИ ще ползват преференциални цени.

 

 

„Ако до този момент беше важно да има снимков материал към дадена оферта, то вече е изключително важно качеството на този снимков материал. Важно е да кажем, че България е с няколко крачки напред с ползването на видеоматериал в офертите, които се предлагат. От тази гледна точка за нас е от изключително голямо значение да си партнираме с компании, които внасят иновации, особено от сферата на технологиите. Сътрудничеството с PICMILLER е крачка напред именно в тази посока", каза Ирена Перфанова -  председател на УС на Национално сдружение за недвижими имоти.

 

 

На срещата в БТА бяха дискутирани и актуалните въпроси за състоянието на пазара на недвижими имоти в България. Ръст от 24 процента на новото строителство отчитат брокерите. Миналата година тази тенденция се усеща при жилищните имоти, каза Даниела Грозева от Национално сдружение за недвижими имоти. Следват търговските и хотелски комплекси. Предвидени за строеж са много атракциони и спортни зали.

 

Наблюдава се и все по-голямо разминаване между търсене и предлагане, а това малко затруднява сключването на сделки. Често продавачите надценяват имотите си и очакват много повече от купувачите. Ръстът на цени е около 35 на сто в последните години. Забелязва се търсене на парцели, върху които да бъдат построени къщи. Хората става все и по-взискателни към брокерите. В тази връзка се работи над идеята да има застраховка професионална отговорност за всеки от тях.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор