СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Програмисти и дизайнери създават софтуерни приложения за околната среда
 Facebook

Програмисти и дизайнери създават софтуерни приложения за околната среда13.03.2017 / 13:35 - citybuild.bg

Те ще се съберат за IT-събитието "Хакатон 2017".

 

Тридневният форум е предназначен за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти, а целта му е предлагане на концепция за софтуерен продукт и работа по неговото разработване. "Хакатон 2017" ще се проведе от 24 до 26 март в университет "Проф. д-р Асен Златаров". Темата е "Създаване на софтуерни приложения за околната среда на град Бургас". Целта - да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града. Хакатонът ще има важен принос за развитие на ИТ общността в Бургас. Допълнителните очаквани ефекти са сформиране на екипи от хора, които се допълват като знания и умения, и продължават работа по проектите след приключване на събитието.

 

 

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. В последния ден на хакатона /неделя, 26 март/ участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

 

Допустими участници са екипи от най-малко двама участника, които могат да се сформират както предварително, така и в началото на самия хакатон. Задължително е поне един човек от екипа да има познания по програмиране без значение нивото и опита в областта на софтуерни разработки.

 

 

За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите. Фондът с награди е на стойност над 2 000 лв.

 

Форма за регистрация: ТУК.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор