СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
През пролетта започват ремонтите на улици в община Горна Оряховица
 Facebook

През пролетта започват ремонтите на улици в община Горна Оряховица15.02.2019 / 18:00 - CityBuild.bg

17 са набелязани за цялостно преасфалтиране при осигуряване на финансиране.

 

За 6 от тях са получени средства с министерско постановление в размер на 900 хил. лв. Финализира се изборът на изпълнител по обществена поръчка за реконструкция на улици и пътни участъци в Горна Оряховица. Сред тях са улиците „Мано Тодоров", „П. Р. Славейков", „Пирот", „Хр. Смирненски", пътят през местността „Бабенец", както и пътят за хижа „Божур".

 

Община Горна Оряховица е кандидатствала с искане за финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и развитие към МС за ремонти на улиците „Гурко", „Дунав", „Оборище", „Шейново" и „Марица" (в участъка от кръстовището с „Отец Паисий" до кръстовището с „Родопи").

 

За 2019 г. в общинския бюджет са заделени малко над 460 хил. лв. за текущи ремонти на улици на територията на общината. С приоритет ще бъдат участъци от уличната мрежа, посочени в жалби и заявления от граждани, постъпили в общинска администрация. От общия размер на средствата за текущи ремонти на улици в четирите големи кметства - Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище, са заделени 167 хил. лв. Останалите са за ремонти по улици в Горна Оряховица и малките населени места в общината.

 

 
още от Новини

още от Страната