СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Без промяна в Плана на Витоша няма как да бъдат модернизирани съоръженията
 Facebook

Без промяна в Плана на Витоша няма как да бъдат модернизирани съоръженията08.11.2018 / 12:25 - CityBuild.bg

Според министъра на спорта основната задача на институциите е да убедят хората, че няма да има злоупотреби.

 

Имаме съвсем реални шансове да получим домакинство на Зимните младежки олимпийски игри през 2024 година, но ако не бъде създадена възможност да се сменят лифтовите съоръжения на Витоша, България няма да кандидатства, каза министърът на спорта Красен Кралев за БТВ. Според него несъответствията в Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Плана за управление на Витоша трябва да бъдат премахнати, за да могат да се изградят стълбове за лифтове.

 

Проблемът с действащия План за управление на парк Витоша е, че разрешава подмяна на лифтове само ако новите съоръжения имат  същите параметри като старите. Според ЗУТ, за да се смени бетонирания стълб, трябва разрешение за строеж. В същото време Планът забранява строителство.

 

Според Кралев основната задача на институциите е да убедят хората, че няма да има злоупотреби. „Цялата процедура е ангажимент на МОСВ.  След официалното искане за промяна от ММС, МОСВ трябва да свика висш екологичен съвет, който да обсъди предложените промени. След това се прави инвестиционен проект, който също се одобрява. Окончателните промени в Плана трябва да бъдат утвърдени с решение на Министерски съвет. Не може просто на някого да му хрумне и да започне да строи. Има много инстанции, през които трябва да се мине", коментира още Красен Кралев.

 

 
още от Новини

още от София