СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Протестиращи и инвеститор от р. „Южен“ в Пловдив започнаха диалог
 Facebook

Протестиращи и инвеститор от р. „Южен“ в Пловдив започнаха диалог09.12.2019 / 17:15 - CityBuild.bg

Собственикът на ПИМК предложи за своя сметка да изгради детска площадка зад т. нар. Юбилеен блок.

 

Протестиращите от район „Южен" и инвеститорът започнаха диалог по инициатива на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров. По време на срещата собственикът на ПИМК Илиян Филипов предложи за своя сметка да изгради голяма детска площадка, да направи алеи и озелени района на бул. "Никола Вапцаров" 67-87 и ул. „Македония" 75-93. Идейният проект на площадката е внесен в общината преди няколко седмици.

 

За изграждането ще бъде сключен тристранен договор между него, инициативния комитет и Община Пловдив, който ще бъде гаранция, че договореното на днешната среща ще се изпълни. „Надявам се на разумен край на тази ситуация и да оставим институциите да работят, а не да се занимават с нашите конфликти", допълни Филипов.

 

„Хората ще получат компенсация за това, че в някаква степен ще им бъде нарушена средата, в която живеят, тъй като ще имат 7-етажен блок в междублоковото си пространство", коментира Тереза Колева от страна на протестиращите. От Инициативния комитет заявиха, че ще обсъдят направените предложения от страна на инвеститора с останалите граждани, живеещи в района, за да вземат окончателно решение за последващи действия. Все пак обмислят да внесат жалба в Административния съд и сигнал до ДНСК срещу действащия ПУП, който е одобрен през 2005 г. за поземления имот на инвеститора, уточни още Колева.

 

Инвеститорът на обекта се ангажира също да се спазва работното време в хода на строителството и да се съблюдава за чистотата на района. За почистването той е осигурил специална машина, както и постоянен контрол на обекта.


В срещата се включиха също ресорният заместник-кмет арх. Невена Балчева, Главният архитект Димитър Ахрянов и кметът на район „Южен" Костадин Язов.

 

 
още от Новини

още от Страната