СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Протестират срещу строеж в "Младост 1" в София
 Facebook

Протестират срещу строеж в "Младост 1" в София20.03.2019 / 10:30 - CityBuild.bg

Според граждани на зелена площ между бл. 73 и бул. "Андрей Сахаров" е планиран 12-етажен хотел с прилежаща към него жилищна сграда и нова улица.

 

Живущите от блокове 73 и съседните се обединяват срещу застрояване на квартала им. Според тях нова улица ще поеме огромния трафик от бул. "Йерусалим" и бул. "Андрей Сахаров" и ще преминава директно под балконите им, проектът ще унищожи десетки паркоместа, а новите сгради ще генерират още нови автомобили. Паркирането ще стане невъзможно, смятат граждани, а дори и към момента проблемът с местата за паркиране е факт.

 

 

"Новите сгради ще се издигат точно пред прозорците ни, а планът ще унищожи и около двадесет иглолистни дървета - малко от останалите неизсечени за сметка на нови строежи. Това е основен проблем и за замърсяването на въздуха. Само около нас са планирани близо 10 нови сгради", казват оргонизаторите на утрешния протест.

 

Според общинския съветник Войслав Тодоров застрояването пред бл. 73 е абсурдно. То беше одобрено от общинския съвет в края на миналата година. Още тогава Тодоров му се противопостави с мотивите, че ще изникне по-висока от блока сграда точно пред прозорците на хората, че проектът предвижда унищожаване на десетки паркоместа, изнасяне на значителен трафик точно пред блока и изсичане на 20-ина дървета. Според общинския съветник в съседство положението не е по-добро с мащабното строителство в междублоковите пространства на бл. 75 и 70. Тодоров настоява за отмяна на решението от миналата година и преотреждане на терените в зелените площи, за да се спре презастрояването на квартала.

 

 
още от Новини

още от София