СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще протестират заради поредното отлагане на ремонта на банята в Горна баня
 Facebook

Ще протестират заради поредното отлагане на ремонта на банята в Горна баня24.04.2020 / 14:42 - CityBuild.bg

Недоволство има и заради спиране на рехабилитацията на ул. „Народно хоро“.

 

Вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че е готова актуализацията на бюджета на София, която се налага заради намалените приходи на общината след въвеждане на извънредното положение. Предвижда се реконструкцията на банята в „Горна Баня" да се отложи за догодина, а единственият инфраструктурен обект, който изцяло спира, е рехабилитацията на ул. „Народно хоро" в район „Овча купел" - според Фандъкова - по искане от кмета на района за препроектиране.

 

Кметът на "Овча купел" Ангел Стефанов обаче заяви, че поредното отлагане на ремонта на банята е подигравка с жителите на квартала. „Повече от пет години водихме битка за банята в квартала ни. Тази година доживяхме да видим, че Общинският съвет гласува да започне ремонтът й. Макар и малък, макар и само отвън. Важно беше, че се почва. До днес! Столична община реши, че 700 хиляди лева са тези, които ще съборят бюджета на София! На фона на обществени поръчки за цветя, озеленяване и "ремонти на ремонтите"! На фона на бюджет от милиард и шестстотин милиона! А банята ни не може да чака! Тя е в терминален стадий! Тя е в извънредно положение повече от двадесет години! Догодина може и да я няма! Ние от Инициативен комитет Горна баня сме категорично против отпадането на ремонта на банята от тазгодишната програма за ремонти на Столична община! Скъпи общински служители и съветници, очаквайте ни на "Московска" в деня на гласуването на бюджета, ако междувременно не промените решението си!“. Заседанието е на 30 април.

 

 

Във връзка с ул. "Народно хоро" кметът на района от "Демократична България" заяви, че с оглед на затруднената ситуация се е съгласил ремонтът да се извърши поетапно, но е държал да започне възможно най-скоро. "Ремонтът на ул. "Народно хоро" е дългоочакван за квартала и отлаган многократно във времето. Това решение на г-жа Фандъкова предизвиква напрежение в района и отправям покана към нея да обясни лично на съгражданите ни причините, поради които рехабилитацията на улицата отпада от капиталовата програма на СО. Всички знаем, че „ремонт на ремонта“ се превърна в принцип на работа в Столична община. Затова поисках изграждането на ул. „Народно хоро“ да се изпълни качествено - с непрекъснати тротоари от двете ѝ страни и положено подземно окабеляване, както е във всеки европейски град, а не висящи във въздуха високоволтови проводници, както бе "проектирано" отпреди да встъпя в длъжност", казва Стефанов и допълва: "Ще подкрепя и всяка законна форма на протест на хората в район Овча купел срещу спирането на рехабилитацията на ул."Народно хоро" и ремонта на банята в Горна баня."

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано