СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Противоречивите явления в градоустройството в Москва
 Facebook

Противоречивите явления в градоустройството в Москва12.02.2020 / 12:23 - CityBuild.bg

Своето виждане ще представи арх. Евгений Ширинян на среща на 19 февруари.

 

Лаборатория ЗА градско развитие, Съюз на урбанистите в България и Generator организират серия от срещи на живо с архитекти и урбанисти с практика в чужбина, с цел запознаване на местната среда с опита на други страни и дискусия за прилагането му у нас.

 

Евгений Ширинян е архитект и доцент в магистърска степен по Основи на ГИС в Московския архитектурен институт. Специалист е по ГИС / BIM в областта на градоустройството. Специализирал е в сферите културни културно-исторически изследвания, визуален анализ и архитектурни концепции като част от Института за Генерален план на Москва. Зад гърба си има изследователска работа в етапа на събиране на данни, анализа и подготовката на картографски материали и 3D-модели на различни градове в Русия. Автор е на програмата за магистърски и бакалавърски програми по цифрови технологии в архитектурното проектиране в Московската архитектурна школа - МАРШ, и в други учебни заведения.

 

По задание на Софпроект-ОГП Евгений Ширинян разработва пилотен проект за регулация на визуалните коридори към Витоша в София. На срещата на 19 февруари от 18:30 ч. в Генератор на бул. “Черни Връх” 47 в столицата той ще предаде своето виждане за най-важните и противоречиви явления в архитектурата и градоустройството през последните години в Москва, като влиянието на Института Стрелка върху качеството на градското пространство и пазара на проектирането и градските изследвания в Русия; събарянето на "Хрусчовките"; мащабното благоустройство и ръста на политическата активност на гражданите. В края на срещата Евгений ще коментира основните позитивни страни на градоустройствената политика на София.

 

Модератор на срещата ще е Нурхан Реджеб от студио place.make. Събитието е със свободен вход.

 

 
още от Новини

още от София