СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Прототипи на градски мебели за кв. "Лозенец" представят студенти
 Facebook

Прототипи на градски мебели за кв. "Лозенец" представят студенти24.08.2018 / 09:30 - CityBuild.bg

Може да ги разгледате, изпробвате и да разберете повече за проекта в двора на УАСГ.

 

Building Difference стартира през април с отворена дискусия на тема „Съвременни градски намеси“, в която се включиха студенти, преподаватели от УАСГ, експерти, заинтересовани граждани и BLD. В периода от май до юли бяха направени анализ на квартала и идентифициране на проблемните зони от студентите. Имайки предвид обратната връзка на местната общност и резултатите от анализа на локациите, бяха избрани 2 междублокови пространства между улиците "Якубица", "Кричим" и "Персенк", които студентите почистиха и обезопасиха от 23 до 26 юли.

 

След анализи на квартала, подготовка и проектиране, студентите от Студио ПроЖектиране ще представят изработените от тях прототипи на градски мебели, предвидени за квартал Лозенец. От началото на август всички прототипи на изградените мебели са монтирани в задния двор на УАСГ.

 

 

Заповядайте да споделите мнението и идеите си на среща на 30 август (четвъртък) от 18:00 в двора на УАСГ откъм ул. "Добри Войников".

 

 

Building Difference e социално-образователната платформа на BLD, която цели облагородяване на градската среда в близост до инвестиционните проекти на компанията. Проектът се разви на placemaking принципа, обединявайки активите, вдъхновението и потенциала на местната общност, професионалисти, активни организации, студенти и институции. Проектът се реализира с доброволния труд на студентите, като влиза в официалния им образователен план, както и с помощта на хората от квартала, а неговото финансиране и координация е осигурено от BLD и подкрепено от район Лозенец.

 

 
още от Новини

още от София

още от Любопитно