СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще се проведе курс „Естествени строителни материали и технологии"
 Facebook

Ще се проведе курс „Естествени строителни материали и технологии"19.02.2018 / 11:32 - CityBuild.bg

Ще бъдат представени теоретичните и практични насоки на използването им и други.

 

Център за продължаващо обучение - УАСГ и Асоциация за строителство с естествени материали организират четвърти лекционен курс по програма "Урбанизъм, архитектура и строителство в контекста на устойчивото развитие", модул "Естествените строителни материали, техните свойства и области за приложение, както и специфичните особености на технологиите за строителство с тях".

 

 

Основни теми:

 

1. Въведение. Принципи и термини: устойчиво развитие и отражението му върху архитектурата и строителството; енергоефективност, въглероден и екологичен отпечатък, оценка на жизнения цикъл (LCA).

 

2. Естествени строителни материали: видове, свойства и области на приложения. Качество на микроклимата в помещенията. Здравословна среда на обитаване.


3. Особености при оценката на съответствие на строителни продукти от естествени строителни материали. Методи за изпитване в лабораторни условия и технически спецификации. Изпитване в натурани условия (in situ).

 

4. Традиционни строителни технологии при приложението на естествени материали с конструктивна и изолационна функция: скални материали, продукти от дървесина, глина, композитни материали.

 

5. Алтернативни /новаторски/ технологии при приложението на естествени материали с предимно ограждаща и изолационна функция: слама, коноп, вълна, тръстика, папур, композитни материали.

 

6. Основни аспекти на безопасността и комфорта на обитаване: поведение при пожар, наводнения и други екстремни условия, топловлажностен режим, влияние върху електромагнитните полета.

 

7. Специфични детайли на сградите при употреба на естествени строителни материали.

 

8. Принос на естествените материали към опазването на околната среда. Екологичен и въглероден отпечатък. Възможности за повторна употреба и рециклиране. Управление на отпадъците.


Подробности и записване - тук.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор