СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Проведе се международното състезание по сухо строителство Knauf Junior Trophy
 Facebook

Проведе се международното състезание по сухо строителство Knauf Junior Trophy11.07.2017 / 13:28 - citybuild.bg

Почетен гост беше заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

 

На 5 юни в зала "Арена Армеец" в София заместник-министърът на образованието заедно с Видин Бошнаков – ръководител продажби отдел "Сухо строителство" в "Кнауф България", откриха дванадесетото издание на международното състезание по сухо строителство Knauf Junior Trophy за младежи от 16 до 21 години. „Професионалното образование е това образование, което дава възможности за избор“, каза Таня Михайлова.

 

 

За пореден път "Кнауф България" ЕООД спонсорира и организира регионалните състезания и националния финал по сухо строителство в Панорамата на професионалното образование под егидата на МОН. Възпитаниците на СПГСГ "Арх. Георги Козаров"-Сливен: Диан Жеков и Мариян Стефанов с ръководител Динко Динев и треньор Пламен Костов /инструктор сухо строителство в "Кнауф България" ЕООД/, завоюваха трето място в международното състезание.

 

 

 

Участниците бяха от 13 държави от цяла Европа. Учениците имаха поставена задача да изпълнят модел по предварително зададени параметри, както и да отговорят на технически въпроси под формата на тест. Професионалното жури беше сформирано от по един представител на всяка държава.

 

Първо място спечели отборът на Словения, а отборът на Австрия е на почетното второ място. Видин Бошнаков поздрави победителите за достойното им представяне и връчи специални награди. Като домакин "Кнауф България" подготви интересни забавления, с които всеки участник от чужбина опозна културата и историята на нашата държава.

 

 

 

"Кнауф България" прави първи крачки в подпомагането на професионалното образование още през 2002 г., когато активно съдейства при въвеждането на сухото строителство като учебна дисциплина в професионалните гимназии по строителство и архитектура. През 2008 г. фирмата провежда и първите регионални състезания и национален финал за определяне на участника в международното състезание Knauf Junior Trophy 2008. Днешните успехи са благодарение не само на усилията на педагогическите колективи на училищата да усвояват съвременните строителни технологии, а и на добрата им съвместна работа с фирма "Кнауф България".

 

 
още от Новини

още от Баш майстор