СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще проверяват разходите на р. „Младост“ за зелена система и междублокови пространства
 Facebook

Ще проверяват разходите на р. „Младост“ за зелена система и междублокови пространства15.03.2018 / 13:17 - CityBuild.bg

Общински съветник смята да подаде сигнал в Агенцията за държавна финансова инспекция.

 

Според Карлос Контрера /председател на група ВМРО - Българско национално движение/ изразходваните финансови средства от столичния район „Младост" за поддържане на зелената система и междублоковите пространства изглеждат нереално. Той се позова на справка от общината в отговор на негово питане.

 

Притесняват ме цифрите в разбивките на този отчет, защото се разминават с действителността", каза Контрера на днешното заседание на Столичния общински съвет. Той спомена суми, дадени за външни услуги; купуване на нова техника на високи цени; нереален брой отчетени в района коситби; неясно от кого премахнати 56 дървета и завишени суми за две детски площадки. "Справката буди съмнения, че има известни нарушения и смятам да я изпратя в Агенцията за държавна финансова инспекция", каза той.

 

 

Според Карлос Контрера /заместник-председател на ПК по "Обществен ред и сигурност" и на ПК по "Икономика и собственост" към Столичен общински съвет/, трябва генерално да се наблюдават дейностите по районите и където има несправяне на БКС-та, да се спре тази практика. Кметът на София Йорданка Фандъкова от своя страна заяви, че районните кметове носят еднолична отговорност пред хората, които са ги избрали /в случая мажоритарно избраната за кмет на район „Младост" Десислава Иванчева/ и предложи да се помисли за това в правилника на Столичния общински съвет да бъде включена възможност да се задават въпроси директно и към районните кметове.

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от София