СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Провериха изграждането на последния участък от бул. “Монтевидео“ в София
 Facebook

Провериха изграждането на последния участък от бул. “Монтевидео“ в София11.08.2020 / 16:31 - CityBuild.bg

Целта е до началото на учебната година движението да бъде пуснато.

 

Изгражда се последният участък от бул. “Монтевидео“, който прави връзка с новата метростанция 16 в столичния район „Овча купел“. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на строителството на пътния обект. В момента по този участък се изпълнява подземната инженерна инфраструктура – водопровод, канал и електросистеми. След това ще се изпълни пътната част, като платното ще има по две ленти за движение в посока, велоалея и тротоари. Ще се изгради и ново улично осветление. След пускане на движението ще продължи работата по тротоарите.

 

 

 

 

„Трейс Груп Холд" АД и „Софийска вода" работят по график при изпълнение реконструкцията на последния участък от бул. "Монтевидео" от ул. „Акад. К. Пашев" до ул. „763", установи при проверката кметът на София.

 

 

 

 

Това е последният участък от новия бул. “Монтевидео“, който се изгражда от ул. „Акад. Константин Пашев“ до ул. “763“, и прави връзка с бъдещата метростанция 16 „Мизия“. Бул. „Монтевидео“ е изпълнен от бул. „Никола Петков“ до ул. "Акад. Константин Пашев“ и участъка на кръстовището при ул. „Боряна“ до ул. „763“. Той бе изграден заедно с цялостната реконструирания на основни пътни обекти за район „Овча купел“ – бул. “Президент Линкълн“, участък от бул. “Овча купел“, а в момента се изгражда и нова ул. “Централна“. Тази година е реконструирана и ул. “Николай Хрелков“ в кв.“Горна баня“. Предстои да започне изграждането и на подземен паркинг под бул. “Монтевидео“. Той ще е над метростанция 16 и ще бъде за 270 автомобила.

 

 
още от Новини

още от София