СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Провериха ремонта в градината „Св. Климент Охридски” в София
 Facebook

Провериха ремонта в градината „Св. Климент Охридски” в София15.10.2018 / 16:24 - CityBuild.bg

Тя е част от подобектите, влизащи в зона 4 от градския център, които се изпълняват през тази година.

 

Повече работници поиска кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката на ремонта на градинката до парламента днес. Заедно със зам.-кмета Евгени Крусев, управителят на фирмата изпълнител, строителният надзор и представители на „Зелена система“ обиколиха цялата зона, която в момента е строителен обект. Всички алеи в градината се изпълняват с гранитни настилки. Бетонови плочи ще бъдат поставени по тротоарите на бул. „Васил Левски" в участъка от Софийския университет до Паметника на Апостола, като ремонтът на трасето в този участък също е част от обекта. Изпълнител е ПСТ Груп ЕАД.

 

„Сега трябва да се работи и трябват повече работници, защото времето е хубаво“, аргументира препоръките си кметът. Фандъкова огледа и материалите, които се използват, и предупреди, че обектът няма да се приеме, ако има и един чукнат бордюр. Изпълнителите пък обещаха, че до 20 ноември ремонтът ще е приключил и увериха, че ще има качество.

 

В рамките на ремонта ще бъде изградена поливна система и ще бъде обогатена зелената система, като бъдат засадени нови дървета и храсти. Ще има 47 нови дървета, 8 иглолистни и 39 широколистни, 2200 храста и жив плет. Над 250 кв. м ще са цветните алеи, обясниха пред кмета от „Зелена система“.

 

„Тук имаме много тежка подземна инфраструктура. Където и да разкопаем, излиза стара канализация и проблеми от различно естество, които разрешаваме. Монтираме и новите подземни контейнери за отпадъци. Не навсякъде всичко се подменя с нов материал. Монтираме например нови тротоарни плочи, а за бордюрите използваме стар материал, който възстановяваме", каза Кичев.

 

Част от жълтите павета по алеята към градинката вече са извадени, почистени и подредени на палета. Те ще бъдат поставени на ул. "6-и септември", като идеята е съгласувана с НИНКН, тъй като те са емблематични за столицата. В момента на "6-и септември" върви подготовка по поставянето на паветата. „Това място при излизане от подлеза на СУ към парламента е доста натоварено и много хора сигнализираха, че паветата са хлъзгави. Именно затова там ще е гранит. Жълтите павета от всички улици, булеварди и площади ще бъдат запазени“, увери кметът Фандъкова.

 

 
още от Новини

още от София