СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Публикуваха наръчник „Изграждаме заедно с децата“
 Facebook

Публикуваха наръчник „Изграждаме заедно с децата“03.08.2020 / 17:29 - CityBuild.bg

Описани са стъпките, които трябва да следва всеки един образователен проект с фокус архитектура и застроена среда.

 

Наръчникът „Изграждаме заедно с децата" обобщава полезни насоки за дизайн на училищната среда в сътрудничество с децата и младежите. Описани са стъпките, които трябва да следва всеки един образователен проект с фокус архитектура и застроена среда. В публикацията ще намерите както разработените проекти в рамките на „Изграждаме заедно: Град на децата", така и няколко много добри примера от България, Румъния, Дания, Швеция и Германия. Авторите са се опитали да създадат общ модел за това как учениците могат да бъдат включени във формирането на своята училищна среда.

 

 

Моделът стъпва на разработената методология на европейския проект REBUS и в училище може да бъде адаптиран и приложен за проекти с различен мащаб - от подобряване на обособен кът до обновяване на цяло училище. Желанието на създателите на наръчника е да подкрепят учители, педагози и училищни служители.

 

„Изграждаме заедно" се реализира през 2019 г. от Гьоте-институт България като част от културната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 в партньорство с Ателие 3, Детска архитектурна работилница, БГ Бъди активен и с подкрепата на Wilo Foundation.

 

*Наръчникът и части от него могат да се ползват свободно за образователни цели от този pdf файл, като се цитира източника.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Любопитно

още от Баш майстор