СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще пуснат в експлоатация високата жилищна сграда в "Меден рудник" в Бургас
 Facebook

Ще пуснат в експлоатация високата жилищна сграда в "Меден рудник" в Бургас17.01.2020 / 18:00 - CityBuild.bg

Важен проект, който предстои да бъде изпълнен в района, е и изграждането на младежки културен център.

 

Пускането в експлотация на сградата в "Меден рудник" в Бургас ще стане възможно след завършване на нейния паркинг. Това ще бъде направено с пари на общината, след като инвеститорът фалира и изостави обекта. Предписание за това има от Министерски съвет и омбудсмана, съобщи e-burgas.com. Впоследствие ще бъдат пуснати асансьорът и електроснабдяването на сградата, след което семействата ще могат да влязат в отдавна закупените си жилища.

 

Това ще промени инвестиционните намерения на общината, тъй като парите са били заделени за паркинг край блок 425 и благоустрояването на квартал 12. Тези два проекта ще се забавят малко във времето и най-вероятно ще стартират през лятото. Новината бе съобщена на вчерашното обществено обсъждане на Бюджет 2020.

 

 

Важен проект, който предстои да бъде изпълнен в район "Меден рудник", е изграждането на Младежки културен център. Той ще е място, където ще се провеждат културни събития от програмата на Община Бургас. Центърът ще разполага с подходящи зали, в които ще се провеждат бизнес форуми и обучения. Много от събитията, които ще се организират на това място, ще са насочени към младите хора. Проектът ще се финансира по Норвежката програма, като Община Бургас ще осигури част от средствата от своя бюджет. Предвидена е и част за настаняване на гостуващи групи и състави и споделени офиси за бизнес инициативи.

 

През настоящата година Община Бургас ще работи и за подобряване на пътната безопасност в комплекса. Пешеходните пътеки на ключови места ще бъдат обновени, като новото им покритие ще е от сух пластик. Системата от камери за видеонаблюдение на обществени места ще бъде разширена. Това предвижда монтирането на нови устройства, които ще имат възможността да заснемат лица и автомобили много по-детайлно. Предвижда се подмяна на сегашното осветление с нови енергоспестяващи лампи на двата булеварда "Тодор Александров" и "Захари Стоянов". Това е част от проекта на Община Бургас за постигане на по-добра енергийна ефективност.

 

Подобряването на пешеходните зони е един от акцентите в стратегията на Община Бургас за развитието на комплекс "Меден рудник". Ремонт ще бъде извършен на тротоарите, които са в лошо състояние и са предпоставка за възникване на инциденти.

 

Вече е стартирала процедура за проектиране и изграждане на ново полицейско управление в "Меден рудник", стана ясно при представянето на бюджета за 2020 година. То ще се намира в района на закрития басейн.

 

В ход е и проектирането на двете кръгови кръстовища, които ще бъдат изградени на бул. "Захари Стоянов". Едното ще е при отбивката за квартал "Горно Езерово", а другото при ул. "Георги Попаянов". Продължават и инвестиционните проучвания за изграждането на обхода на "Меден рудник".

 

 
още от Новини

още от Страната