СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Пълната реконструкция на Женския пазар в София ще започне напролет
 Facebook

Пълната реконструкция на Женския пазар в София ще започне напролет04.12.2012 / 12:23 - citybuild.bg

Това каза кметът Йорданка Фандъкова, която вчера провери изпълнението на първия етап от ремонта на пазара "Димитър Петков".

 

Пазарът е реконструиран в участъка от бул. Александър Стамболийски” до бул. „Тодор Александров”. Ремонтирани са тоалетните, има и такива за инвалиди, а отпадъците са скрити в помещения.

 

 

Реконструкцията е извършена с 408 000 лева на дружество пазари „Възраждане”.

 

 

"Очаква се печалбата на дружеството през тази година да е с 20% повече в сравнение с миналата година", каза Фандъкова. А Маргарита Александрова, председател на Съвета на директорите на пазари "Възраждане", посочи, че в ремонтираната част на пазара наемите няма да се увеличават и ще се запазят на същото ниво. Тя се надява до края на годината да приключи процедурата за извършване на реконструкция и на останалата част на пазара "Димитър Петков" - от бул. „Тодор Александров" до ул. „Цар Симеон", включваща и известната в цяла София борса за цветя. Дружеството разполага с необходимите средства, каза Александрова.

 

Фандъкова изрази надежда, че напролет ще започнат строителните дейности и на Женския пазар. „Подадена е апликационна форма по програма „Джесика” за 6 млн. лв. за цялостна реконструкция и промяна на облика на пазара”, обясни кметът.

 

 

 

Първият етап от ремонта ще обхване зоната между ул. „Кирил и Методий” и ул. „Екзарх Йосиф”.

 

 

Търговските павилиони ще се намалят, но ще бъдат с по-голяма площ. Те ще са изградени от метал, стъкло и дърво. Освен тях са предвидени и две двуетажни сгради с магазини. Ще има пешеходна зона с кафенета и ресторанти. Откритите пространства под навесите ще бъдат използвани за тематични пазари.

 

Визуализации: Пазари "Възраждане"

 

„Проектът беше направен след проведен конкурс, обсъден и с хората, които живеят там, и с комитетите, които бяха създадени за Женския пазар”, обясни Фандъкова. 

 

Женският пазар в участъка до бул. "Сливница"

 

 

 

 

 

 

Снимки: citybuild.bg

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано