СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Първа копка на бул. „Трети март“ се състоя в Русе
 Facebook

Първа копка на бул. „Трети март“ се състоя в Русе05.06.2020 / 18:00 - CityBuild.bg

Ще бъде ремонтирана и усилена конструкцията на моста при пътен възел “Сарая”, осъществяващ директна връзка с коридор 9 от TEN-T мрежата.

 

Проектът се осъществява в рамките на Програма „INTERREG V-A Румъния-България" и е с продължителност 36 месеца. На територията на Община Русе се предвижда да бъде извършена реконструкция и модернизация на ключовия за Русе бул. „Трети март" и свързания с него Сарайски мост, които са основен пункт за влизане в града от главните пътища Русе - Велико Търново и Русе - София.

 

 

Ще се реконструират пътните платна на булеварда, както и връзките при пътен възел „Сарая". Ще се изграждат нови трасета за движение на велосипеди, а в зоната на кръстовищата, пешеходните и велосипедни пресичания ще бъде осигурена достъпна среда.

 

Планирано е подобряване на осветеността на булеварда и изграждане на допълнителни елементи за подобряване на пожарната безопасност. Ще бъде изпълнена изцяло нова сигнализация с пътни знаци и маркировка, както и изграждането на система за видеонаблюдение и следене на трафика.

 

 

Възложител на обекта е Община Русе. Изпълнител на строително-монтажните работи е „Градска среда  Русе" ДЗЗД, а строителен надзор се упражнява от „Аспект" ООД. Стойността на строително-монтажните работи е 7 250 000 лв.

 

 
още от Новини

още от Страната