СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Първа копка на завод ще бъде направена в индустриалната зона на Куклен
 Facebook

Първа копка на завод ще бъде направена в индустриалната зона на Куклен26.06.2018 / 10:25 - CityBuild.bg

Високотехнологичният завод за задните светлини на "Мерцедес“ е инвестиция на "Одело Фарба Лайтинг Груп“.

 

 

Първа копка на високотехнологичен завод за задните светлини на "Мерцедес" ще направят на 28 юни от 11 часа министърът на икономиката Емил Караниколов и Ахмет Байрактар, президент на "Одело Фарба Лайтинг Груп", съобщи www.plovdiv24.bg. Турската компания строи в индустриалната зона на Куклен, част от "Тракия икономическа зона". Чрез регистрираната у нас "Одело Фарба България" тя ще инвестира до 2023 г. поетапно 40.6 милиона евро в 3 завода и парк за поддоставчици.

 

 

Изпълнител на обекта е "Сиенит строителна група" ЕАД, а проектът е изготвен от екип на "Архитектурно дизайнерско студио" с водещ проектант арх. Георги Стоянов. Общата площ на парцела е 92 000 кв.м, като първият завод ще е върху 23 000 кв.м. По предварителни разчети серийното производство в него ще започне през декември 2020 г. През 2023-2024 г. трябва да бъде построен вторият завод, завод за електроника и парк за поддоставчици са предвидени за периода 2021-2023 г.

 

 

"Одело Фарба България" е част от Байрактарал Холдинг, в чиято структура влизат компании в областта на производство на осветление -  автомобилно и общо, автомобилно представителство и лизинг, застраховане, строителство и туризъм.  През 2011 г. Байрактарал Холдинг придобива немската компания "Одело"."Одело Фарба Лайтинг Груп" е производител на автомобилно осветление. Фирмата има 7 завода (3 в Турция, 1 в Китай, 1 в Германия, 2 в Словения). За 7 години е направила 214 милиона евро инвестиции в заводи. В компанията работят 3 581 служители, 200 са заети в Изследвания&Развитие (80 в Турция, 120 в Германия).  461 милиона евро е оборотът на "одело Фарба Лайтинг Груп" за 2017. Основни нейни клиенти са "Мерцедес", "Ауди", "Рено", "Фиат", "Тойота", "Фолксваген", БМВ, "Форд".

 

 
още от Новини

още от Страната