СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
С три първи копки стартира реконструкция на улици и тротоари в Пловдив
 Facebook

С три първи копки стартира реконструкция на улици и тротоари в Пловдив12.07.2018 / 15:40 - CityBuild.bg

Зоната е между булевардите „Марица – Юг“ и „Княгиня Мария Луиза“.

 

По трите лота на проекта ще се осъществява:

 

1. Рехабилитация и реконструкция на тротоари по бул. "Шести септември" в участъка от бул. "Цар Борис III Обединител" до бул. "Източен", въвеждане на енергоспестяващо улично осветление, озеленяване и благоустрояване на прилежащите му зелени площи;

 

2. Реконструкция и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на следните улици, находящи се в Пловдив, Първа градска част - юг: ул. "Стойчо Мушанов", ул. "Макгахан" (в участъка от ул. "Митрополит Панарет" до ул. "Ген. Скобелев"), ул. "Ген. Скобелев", ул. "Пулпудева", ул. "Козлодуй", ул. "Брестовица", ул. "Цар Иван Срацимир";

 

3. Благоустрояване, озеленяване, паркоустройство, изграждане на детски площадки по южния бряг на Марица в УПИ I, II, III, IV, V, VI, всички за озеленяване, кв. 417 по плана на Първа градска част - север. Рехабилитация и реконструкция с въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на бул. "Марица юг" в зоната от транспортен възел на бул. "Цар Борис III Обединител" до бул. "Източен", в Първа градска част.

 

„Тази част на Пловдив се нуждаеше от голяма реконструкция. Подготвяме за ремонт много вътрешноквартални улици. Ще се опитаме тези пътни артерии, които не са включени в проекта, да бъдат ремонтирани с общински средства", зави кметът Иван Тотев и уточни, че на улиците, чиято настилка е с калдъръм, ще бъде положен паваж, изваден от булевард „Марица - Юг", а калдъръмът ще се използва при ремонти и пренареждането на уличната настилка на Стария град. Според проекта някои улици ще бъдат асфалтирани. Калдъръмът на всички улици в източната част на Стария град предстои да бъде пренареден. Изпълнители са фирмите „Агромах", „Пътища АД" и „Драгиев и Ко".

 

 

Реконструкцията на булевард „Марица - Юг" е една от най-важните, тук ще се включи и брега на реката с проектите, одобрени от ЕСУТ и социализиране на зоната от продължението на булевард „Източен" до булевард „Цар Борис III Обединител", с поставяне на детски площадки, озеленяване, спортни зони, кучешки площадки, изграждане на подпорна стена в коритото на реката.

 

„Срокът за изпълнение е няколко месеца. Надяваме се фирмите да приключат до края на годината с дейностите по проекта, за да имаме добри показатели в усвояването на европейски средства", посочи още кметът Иван Тотев.

 

Обновяването на зоната ще включва и премахване на незаконни постройки. Мястото на Източната порта ще бъде една от точките, където ще стартират туристическите маршрути.

 

Проектът „Подобряване на градска среда в Община Пловдив" се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж". Общата стойност на проекта е 24 160 690 лева, от които над 3 600 000 е държавно финансиране, а общинското възлиза на повече от 135 000 лева. Останалите пари идват от Европейския фонд за регионално развитие.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано