СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Работи се по довършването на моста на пътя за село Любеново
 Facebook

Работи се по довършването на моста на пътя за село Любеново17.11.2017 / 13:26 - CityBuild.bg

През януари 2016 година река Харманлийска преля за пореден път и наводни стария мост.

 

Довършителните работи по горното строене обхващат полагане на хидроизолация върху пътната плоча, полагане на асфалтобетон за настилка, както и доставка и монтаж на чугунени отводнители, стоманен парапет и еластична ограда. Предвиждат се още вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

 

След изпълнение на пътната варианта е необходимо да се оформят откосите при устоите на моста и подходите към него /крила, преходна плоча, насип зад устоите/ за връзка с пътя. След приключване на СМР трябва да се развали старото мостово съоръжение /с дървена връхна конструкция и долно строене от каменна зидария /, което е в непосредствена близост.

 

По част пътна се предвижда за изпълнение участък с дължина 581,36м, включващ изграждане на пътна настилка по пътна варианта и мост. Пътната варианта включва земни, пътни, асфалтови работи, изграждане на малки съоръжения, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

 

Конструкцията на моста е изградена на различни етапи. Разрешителното за строеж на моста е от 30.12.1994 година. Последните работи по съоръжението са приети през 2013 година. След като през януари 2016 година река Харманлийска преля за пореден път и наводни стария мост за село Любеново, кметът Добри Беливанов обяви частично бедствено положение. След това са направени постъпки пред комисията по бедствия и аварии на Министерски съвет за отпускане на средства за довършане на новия мост към село Любеново. С постановление от април са отпуснати необходимите средства за довършването на моста.

 

Изпълнител на строителството е „КЛАСИКО ПРОЕКТ“ ЕООД, гр. София. Стойността на договора е 657 058 лв. без ДДС. Мостът трябва да бъде завършен за 90 дни. Срокът за изпълнение тече от 31 октомври 2017 година.

 

 
още от Новини

още от Страната