СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Работи се по цялото близо 30 км трасе от пътя между Видин и п. в. „Макреш“
 Facebook

Работи се по цялото близо 30 км трасе от пътя между Видин и п. в. „Макреш“23.02.2021 / 10:26 - CityBuild.bg

Модернизацията стартира през октомври 2019 г.

 

Изграждането на участъка от път I-1 между Видин и п. в. „Макреш" навлиза в следващ етап и вече се работи по цялата дължина на отсечката от 29,6 км. По договор участъкът трябва да е готов в края на 2023 г. Трасето на пътя следва съществуващия обходен път на Видин, който ще бъде реконструиран и разширен - ще бъде с две ленти за движение в посока, зелена ивица и банкети. След това ще преминава по нов терен.

 

Новият участък ще бъде с магистрален габарит - с две ленти за движение в посока, аварийна лента, разделителна ивица, водещи ивици и банкети. Връзката със съществуващите пътища и населените места в региона ще се осъществява чрез пътни възли - п. в. „Видин" при обходния път на града, п. в. „Дунавци" при пресичането с третокласния път Дунавци - Синаговци и п. в. „Кула" за връзка с пътя Кула - Страцимирово - гара Страцимирово. Ще бъдат изградени подлези, надлези, 2 моста над реките Делийска и Войнишка, 3 виадукта, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих с електричество, водоснабдяване и пречиствателно съоръжение. Предвидена е реконструкция на електропроводи, водопроводна и канализационна мрежа, телефонни и оптични кабели и ландшафтно оформяне. При 15-ти километър от двете страни на пътя ще има площадка за отдих, която ще бъде с ток, вода и пречиствателно съоръжение.

 

Изпълнител на участъка от Видин до пътен възел „Макреш" е „Северозапад Лот 1" ДЗЗД, в което участват: „Нивел строй" ЕООД, „ПСТ Груп"ЕАД, „Пътинженеринг -М"АД, „ПСТ Видин" ЕООД и „ПСТ София ЕООД. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД „Бонония Консулт 2020". В обединението са: „Рутекс" ООД и „Проес Консулторес"АД. Авторския надзор осъществява ДЗЗД „Виа План Бурда", в което са: „Виаплан" ЕООД и „Илия Бурда" ЕООД.

 

Напредва работата и в 33 км участък между Мездра и Ботевград. В участъка от път I-1 Мездра - Лютидол е готово едното платно на ниво „биндер" и от средата на декември м. г. трафикът в отсечката се осъществява двупосочно по него с временна организация и временна пътна маркировка. Строителните работи продължават паралелно в съседното платно, както и по целия километраж на обекта.

 

Направлението Видин - Ботевград е приоритетен проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ, тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от Дунав мост 2 ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус", „Тракия" и „Струма". С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

 

 
още от Новини

още от Страната