СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
В район "Витоша" в столицата имат нова веломивка и чешма
 Facebook

В район "Витоша" в столицата имат нова веломивка и чешма04.08.2020 / 13:26 - Citybuild.bg

Мястото е площадчето при сливането на ул. "Три Кладенци" и ул. "Орешарска" в кв. Бояна - близо до велоклуб Veloraptor.

 

В понеделник в столичния квартал бе открита веломивка и чешма до Боянска река, непосредствено до основния маршрут, по който колоездачи и пешеходни туристи се качват и слизат от Витоша. Новото съоръжение е на мястото на стара чешма в квартала, съществувала до началото на хилядолетието, а идеята за възстановяването и изграждането на нова веломивка и чешма е на велоклуба. Съоръжението е изградено съвместно с район "Витоша" и с помощта на всички фенове на планинското колоездене, включили се в събитията на клуба в последните месеци и подкрепили инициативата с дарения. Използвани са и части от старата чешма в края на градинката.

 

 

Проектът е реализиран с естествени материали. От лицевата страна има обществена чешма с пейка, чийто гръб наподобява профила на планината. А на гърба на чешмата е оформена площадка с корито от 2 кв.м с маркуч с кран - за почистване на велосипеди, без да се пречи на ползването на чешмата. Тя ще работи целогодишно, а веломивката - през месеците с положителни температури.

 

 

От район "Витоша" допълнително ще облагородят района, като изградят улично осветление, почистят и затревят. А от велоклуба ще "осиновят" съоръжението, като се грижат винаги да е в изправност.

 

 
още от Новини

още от София