СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
ВАС разреши строежа на новата детска болница
 Facebook

ВАС разреши строежа на новата детска болница28.11.2019 / 16:24 - CityBuild.bg

Жалбата на Камарата на архитектите в България (КАБ) беше отхвърлена.

 

Вчера Върховният административен съд остави без уважение жалбата на Камарата на архитектите в България. Решението е окончателно. С това се потвърждава решението на министъра на здравеопазването за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница".

 

 

От КАБ обявиха преди дни, че започват петиция за отмяна на поръчката за довършване на изоставения преди десетилетия строеж. Те заявиха, че ако съдът не уважи жалбата им, ще сезират всички национални и европейски институции, които имат отговорност за европейските средства, защото проектирането е с евросубсидии. От КАБ, граждански сдружение и медицински представители имат притеснения не само по законово възможните за обжалване моменти в обществената поръчка - те настояват за функционална, енергоспестяваща и близка до домашните условия сграда, която да се доближава до добрите примери по света.

 

В момента обществената поръчка за избор на изпълнител за извършване на инженеринг на Национална детска болница е на етап разглеждане на постъпилите оферти от комисия. Очаква се тя да приключи своята работа в рамките на декември. Предложения по обществената поръчка постъпиха от: Дружество по Закона за задълженията и договорите (ЗЗД) „Детска болница-София" (участници в обединението са „Климатроник" ЕООД, Иновасионес Техникас Ен Симентасион СА ДЕ СВ и Проес Консулторес СА), Дружество по ЗЗД „Детско здраве" (участници в обединението са „Главболгарстрой" АД, „ГБС-Пловдив" АД и „Главболгарстрой Интернешънал" АД) и Обединение „Здраве за децата на България" (участници в обединението са „Трейс Груп Холд" АД, „Смарт Билд Дигитал" ЕООД, „Монолит" АД и „Инжпроект" ООД).

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано